8.1.15

Σταθάκης: Ψευδής ο τίτλος της DW...


Διαψεύδει τον τίτλο συνέντευξής του στην Deutsche Welle, σύμφωνα με τον οποίο «διαβεβαίωνε» ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας» ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης.
«Ο...

τίτλος του δημοσιεύματος της ελληνικής έκδοσης της εφημερίδας Deutsche Welle δεν ανταποκρίνεται καθ’ οποιοδήποτε τρόπο με το περιεχόμενο της συνέντευξης μου στον κύριο Γιάννη Παπαδημητρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο Γιώργος Σταθάκης.

«Στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλει εκ μέρους της εφημερίδας την αποκατάσταση της αλήθειας. Παρακάτω παραθέτουμε την ακριβή απομαγνητοφώνηση του ηχητικού αποσπάσματος όπως αυτό αναρτήθηκε στον ελληνικό ιστότοπο της εφημερίδας Deutsche Welle:

«Πρώτον, βιώσιμο χρέος. Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, η Ελλάδα είναι σε μία μόνιμη παγίδα του χρέους και αυτό αποτρέπει οποιαδήποτε συζήτηση για επιστροφή στην ανάπτυξη, που είναι το βασικό στοιχείο εξόδου από την κρίση. Το δεύτερο θέμα που θέτουμε είναι η αντικατάσταση του μνημονίου, το οποίο έχει αποτύχει παταγωδώς. Το μνημόνιο πρέπει να αντικατασταθεί από ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο στην επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη. Και το τρίτο στοιχείο της συζήτησης είναι ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποίο αφορά μια μεγάλη τομή στη δημόσια διοίκηση, μια μεγάλη τομή στο φορολογικό σύστημα. Εμείς θα αλλάξουμε το φορολογικό σύστημα, θα το κάνουμε πολύ πιο δίκαιο και αποτελεσματικό, αλλά αυτό είναι μεσοπρόθεσμο» προσθέτει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: