31.1.15

Το απόγευμα της Κυριακής η συνάντηση Βαρουφάκη-Σαπέν...


O Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι αύριο Κυριακή, μετέδωσαν το πρακτορείο Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενα το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας.
 Η...
συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδας (17:00 ώρα Γαλλίας), ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Tύπου στις 19:30 ώρα Έλλαδας (18:30 ώρα Γαλλίας), ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του κυρίου Βαρουφάκη, πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού.

Αργά χθες το βράδυ, μία πηγή προσκείμενη στο γραφείο του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ «έχουν συμφωνήσει ότι είναι σημαντικό (από τη μία) να γίνουν σεβαστές οι επιλογές των Ελλήνων πολιτών και (από την άλλη) η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» σχετικά με το χρέος.

«Υπάρχει μια ανάγκη διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης» επισήμανε η πηγή μετά τη δείπνο που είχαν Ολάντ και Μέρκελ στο Στρασβούργο.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: