31.1.15

Δημ. Στρατούλης: Το σχέδιό μας για το Ασφαλιστικό...


Τη θέληση του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει στη φόρα τα άπλυτα των μεγαλοοφειλετών του ασφαλιστικού συστήματος, που μέχρι τώρα φυλάσσονταν ως επτασφράγιστο μυστικό προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλη με συνέντευξή του στην ...
«Εφημερίδα των Συντακτών».

«Σκοπεύουμε να δώσουμε στη δημοσιότητα τις λίστες με τους μεγαλοοφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και να αξιοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να εισπράξουν τα ασφαλιστικά ταμεία τα οφειλόμενα από αυτούς» σημειώνει. 

Παράλληλα, ο κ. Στρατούλης δηλώνει ότι δεν αποδέχεται καμία μείωση στις συντάξεις και δηλώνει πιστός μέχρι τελευταίου γράμματος στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κατ’ αρχάς κάτι κοινότοπο. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και αν έχετε κάποιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους;
«Κατ’ αρχήν, δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τα προαπαιτούμενα της τρόικας για αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για τις κατώτατες συντάξεις, για μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ και για κατάργηση των προώρων συνταξιοδοτήσεων πριν από τα 62 για τις εργαζόμενες γυναίκες με ανήλικα παιδιά, για τα ΑμεΑ, για τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και για τους παλιούς ασφαλισμένους πριν από το 1983. Τα μνημόνια τα κατάργησε 0 λαός με την ψήφο στις 25 Γενάρη. Επιπλέον, βασικός στόχος μας είναι η αποκατάσταση του δημόσιου-καθολικού-αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, με κατάργηση ή τροποποίηση διατάξεων του νόμου 3863/2010. Τέλος, θα βάλουμε φρένο στις μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με προοπτική τη σταδιακή αποκατάστασή τους με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας, ξεκινώντας πρώτ’ απ’ όλα από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Στην κατεύθυνση αυτήν, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επαναχορήγηση της δέκατης τρίτης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ».

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη στον Τζώρτζη Ρούσσο στις σελίδες 10-11 της "Εφημερίδας των Συντακτών" που κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο 31 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: