19.1.15

Και κερατάδες και δαρμένοι...

Νομίζω πως σε μια φράση του Ρομάνο Πρόντι (πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και σήμερα ένας απ’ αυτούς που ακούγονται για την προεδρία της Δημοκρατίας) βρίσκεται η αλήθεια για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.
Είπε ο κ. Πρόντι: «Η ακαμψία του Βερολίνου προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία από τον ΣΥΡΙΖΑ». Τ' ακούτε, κύριε Σαμαρά και κύριε Βενιζέλο;
Δεν...
τα λέει αυτά κάποιος νεοκομμουνιστής ή κάποιος ευρωσκεπτικιστής, αλλά ο κεντροαριστερός τεχνοκράτης και φανατικός οπαδός του ευρώ Ρομάνο Πρόντι, που δεν μπορώ να πιστέψω ότι ξαφνικά παραφρόνησε ή ανακάλυψε τις αρετές του μαρξισμού-λενινισμού, με τον οποίο ουδέποτε στη ζωή του είχε κάποια σχέση, όπως είχαν άλλοι, για παράδειγμα ο πολύ… επιτυχημένος Μπαρόζο που για ένα φεγγάρι σαγηνεύτηκε από το όραμα του προέδρου Μάο.

Όπως επίσης δεν μπορώ να πιστέψω ότι διάφοροι αναλυτές δεξαμενών σκέψης, επικεφαλής οικονομικών ινστιτούτων, μεγάλα μιντιακά δίκτυα με παραδοσιακούς δεσμούς με τις ελίτ του πλούτου, ακόμη και εκπρόσωποι χρηματιστηριακών ομίλων (οι αποκαλούμενοι γύπες των αγορών), αιχμαλωτίστηκαν από το πνεύμα του μπολσεβικισμού και έφτασαν στο σημείο να λένε ότι κάποια απ’ αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ (διαγραφή χρέους, ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, εγκατάλειψη της σκληρής λιτότητας) έχουν βάση και πρέπει να συζητηθούν σοβαρά.

Ωστόσο εσείς, κύριε Σαμαρά και κύριε Βενιζέλο, επιμένετε σταθερά ότι το πρόβλημα για την Ευρώπη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργούνται σε ορισμένες χώρες και όχι η ακαμψία του Βερολίνου.

Υποψιάζομαι ότι στο τέλος θα βγείτε απ’ όλη την ιστορία «και κερατάδες και δαρμένοι».

Τάσος Παππάς (efsyn.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: