25.6.12

Ανησυχητικό πρόβλημα με κατανάλωση αλκοόλ από Τρικαλινούς μαθητές...


Ελισάβετ Παπανικολάου
Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου στο Κέντρο Πρόληψης Νομού Τρικάλων, όπου παρουσιάστηκαν τα στοιχεία έρευνας σε Τρικαλινούς μαθητές.
Τα στοιχεία δεν δείχνουν μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με αυτά που καταγράφονται πανελλαδικά, αλλά ...
δείχνουν μια αυξητική τάση εμπλοκής των μαθητών της Περιφέρειας με το αλκοόλ με τους Τρικαλινούς μαθητές να είναι ψηλά στην λίστα…

«Όταν ήμουν γιατρός είχα 10 θανάτους ασθενών ετησίως από κύρωση του ύπατους λόγω αλκοόλ και ζήτημα να είχα αντιμετωπίσει 2-3 θανάτους από ναρκωτικά», ανέφερε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας.

«Το αλκοόλ και το κάπνισμα, είναι διαδεδομένα σε αγόρια και κορίτσια με τα αγόρια να υπερτερούν ως χρήστες ναρκωτικών», ανέφερε η υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Ν. Τρικάλων Άννα Καραμπίνα, εκφράζοντας την ανησυχία της για το ότι το αλκοόλ εξαπλώνεται στους Τρικαλινούς μαθητές…

Η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών και τα πρότυπα που τους δημιουργούνται, τα ωθούν σε κακές εξαρτήσεις, τονίστηκε στην συνέντευξη στην οποία επισημάνθηκε και η νέα εξάρτηση των παιδιών που είναι το διαδίκτυο.

Ωστόσο, παραδέχθηκαν πως ούτε στα ΄Ιντερνετ-καφέ της πόλης, ούτε στα μπαρ, υπάρχει έλεγχος, ώστε να απαγορεύεται σε αυτά η είσοδος σε ανήλικους…

Την ίδια ώρα, από τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας Θεσσαλίας Ψυχίατρο Γιώργο Τσίγκα, επισημάνθηκε πως έχουν «ωριμάσει» οι συνθήκες για να υλοποιηθεί το χρόνιο αίτημα για ίδρυση μονάδας υποκατάστατων στο νοσοκομείο Τρικάλων, κάτι που θα πρέπει να διεκδικηθεί άμεσα με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Τουλάχιστον 50 Τρικαλινοί αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Λάρισα», επισήμανε ο Θανάσης Βαβύλης.

Το Κέντρο Πρόληψης Ν. Τρικάλων, συμπλήρωσε 15 χρόνια παρουσίας και δράσης στα Τρίκαλα, βοηθώντας χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

«Δεχθήκαμε κλήση από 264 γονείς και από 160 χρήστες», ανέφερε η κ. Καραμπίνα...
trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: