30.6.12

Ο Μόντι σκόραρε αλά... Μπαλοτέλι!...


Μία ημέρα μετά την εκπληκτική προσωπική παράσταση που έδωσε ο Μάριο Μπαλοτέλι κόντρα στους Γερμανούς, χαρίζοντας στην Εθνική Ιταλίας την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ένας... συνονόματός του φρόντισε να βροντοφωνάξει "παρών" στην διεθνή πολιτική σκηνή.

Ο λόγος για τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα του στη μαραθώνια συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και κατάφερε κατά τη διάρκειά της να εξασφαλίσει σύμφωνο ανάπτυξης ύψους 120 δισεκατομμυρίων ευρώ, υποχρεώνοντας σε υποχώρηση την Άνγκελα Μέρκελ.

Και αυτό γιατί η σύνοδος Κορυφής των 17 χωρών της ευρωζώνης ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των ηγετών της Ισπανίας και της Ιταλίας: ότι δηλαδή ταμεία στήριξης της ζώνης του ευρώ θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση των αγορών ομολόγων χωρίς να εξαναγκάζονται οι χώρες που συμμορφώνονται προς τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ να υιοθετούν επιπλέον μέτρα λιτότητας.

"Oι Σούπερ Μάριο της Ευρώπης" είναι ο κεντρικός τίτλος στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Corriere dello Sport", η οποία έχει δίπλα-δίπλα σε φωτογραφία τους Μόντι και Μπαλοτέλι, με τον πρώτο όμως να έχει μία "αλλαγή" στο μαλλί του, που ήταν η... προσθήκη μαλλιού μοϊκάνας!

"Μετά τα γκολ του Μπαλοτέλι, η νίκη του Μόντι. Οι ατζούρι ονειρεύονται και η οικονομία παίρνει και πάλι τα πάνω της", συμπληρώνει η εφημερίδα.



Εντυπωσιακό είναι και το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Libero", καθώς υπάρχει σκιτσογραφία του Μάριο Μόντι, ο οποίος εμφανίζεται να φοράσει σορτσάκι της Εθνικής Ιταλίας με το Νο 9 και να είναι γυμνός από τη μέση και πάνω, όπως ακριβώς επέλεξε να πανηγυρίσει ο Μπαλοτέλι μετά το δεύτερο γκολ-φωτοβολίδα κόντρα στη Γερμανία.

"Κερδισμένος ο Σούπερ Μάριο. Μετά το ευρωγκόλ στη Μέρκελ πρέπει όμως τώρα να σκοράρει και στη Ρώμη. Η συμφωνία αντί-spread έκαναν τις αγορές του Χρηματιστηρίου να πετούν. Το Μιλάνο στο +6,%", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: