9.4.11

Με λουκέτο απειλείται το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου...


Ορατός είναι ο κίνδυνος διακοπής λειτουργίας Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου, καθώς, πλέον αδυνατεί να καταβάλει τις αποδοχές των εργαζομένων και να εξοφλήσει υποχρεώσεις του προς τους προμηθευτές. Μάλιστα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει απλήρωτο το προσωπικό τον Απρίλιο και οι ασθενείς χωρίς φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τη νοσηλεία τους.

Τα τελευταία χρόνια οι επιχορηγήσεις προς το Νοσοκομείο, για τη... μισθοδοσία του προσωπικού, δεν ξεπέρασαν το 55 % και αυτό με καθυστέρηση μεγαλύτερη των 6 μηνών, την ώρα που σε άλλα νοσοκομεία, οι επιχορηγήσεις δίνονταν κανονικά. Επιπλέον, είναι το μοναδικό Δημόσιο Νοσοκομείο της χώρας, που μέχρι σήμερα, από την αρχή του χρόνου, δεν έλαβε καμία χρηματοδότηση από το ποσό των τριών χρηματοδοτήσεων, ύψους 1.074.852.837 ευρώ, που δόθηκαν σε όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία.

«Από την 1 Ιανουαρίου του 2011 δεν έχει πιστωθεί ούτε ευρώ στο νοσοκομείο» είπε το μέλος του σωματείου εργαζομένων Παναγιώτης Τουχτσίδης, σημειώνοντας ότι «το Μάρτιο οριακά καλύφθηκε η μισθοδοσία του προσωπικού». Όπως υπογράμμισε το νοσοκομείο στηρίζεται στα έσοδα από τα εξωτερικά ιατρεία, τα τακτικά και απογευματινά ραντεβού και από τα νοσήλεια των ασφαλιστικών ταμείων. «Αν κάτι από όλα αυτά πάψει να υπάρχει ή καθυστερήσει, θα υπάρχει σοβαρό θέμα με τη μισθοδοσία μας» τόνισε ο κ. Τουχτσίδης.

Για το θέμα κατέθεσε επερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης Εύα Καϊλή. Ερωτώνται συγκεκριμένα, αν θα καταβληθεί το σύνολο της ετήσιας επιχορήγησης, που αφορά τη δαπάνη μισθοδοσίας προσωπικού, καθώς και τις καθυστερούμενες πληρωμές προηγουμένων ετών. Ρωτά επίσης αν θα χρηματοδοτηθεί το Νοσοκομείο για την εξόφληση των προμηθευτών των προηγουμένων ετών, καθώς και του πρώτου τριμήνου έτους 2011, που υπολογίζεται στο ποσό των 69.000.000 ευρώ.

Πάντως οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου δεν προσανατολίζονται αυτή την περίοδο σε κινητοποιήσεις, αλλά θα προσπαθήσουν να πιέσουν μέσω των φορέων της πόλης, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: