30.4.11

Ετοιμάζεται για λουκέτο το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης...


Φωτιές άναψε και πάλι η Άννα Διαμαντόπουλου σε ένα ακόμα πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας. Αναταραχές και συγκρούσεις αναμένονται στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης όχι μόνον από πλευράς φοιτητών που διαμαρτύρονται για τις κτιριακές και τις ελλείψεις, αλλά και... από τους καθηγητές που σκοπεύουν να “κλείσουν” το ΤΕΙ αν δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα.


Απλήρωτο παραμένει το Εκπαιδευτικού Προσωπικό του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα έξι μηνών, ενώ έχουν γίνει μειώσεις εκπαιδευτικού προσωπικού που φτάνουν το 50%, κατά το τρέχον εξάμηνο, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η εκπαιδευτική διαδικασία.

Ταυτόχρονα, οι φοιτητές συμπορεύονται με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών δεδομένου ότι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις τόσο στις κτιριακές υποδομές, όσο και στις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας σχετικά με τις συγχωνεύσεις στα ΤΕΙ.

Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης συντονίζει έτσι τις κινητοποιήσεις του με τους Συλλόγους των ΤΕΙ Κοζάνης, Καβάλας και Πειραιά, Κρήτης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Μεσολογγίου και Χαλκίδας, που αντιμετωπίζουν όμοια προβλήματα, προκειμένου στις 6 Μαϊου να πραγματοποιήσουν κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, ο Σύλλογος ΤΕΙ-Θ θα παραβρεθεί τη Δευτέρα στις 2 Μαϊου στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου έχει καταγγείλει τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, θα προχωρήσει στο κλείσιμο του κτιρίου διοίκησης του ΤΕΙ και θα παρέμβει στο ΙΚΑ, στις 4 Μαϊου, με αίτημα την υπογραφή συμβάσεων, ενώ την εβδομάδα από 9 – 14 Μαϊου προγραμματίζει το κλείσιμο μίας σχολής ανά ημέρα, με στόχο την ενημέρωση για τα προβλήματα, με συζητήσεις και ομιλίες.

Στις 11 Μαϊου θα συμμετάσχουν στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και στις 19 Μαϊου στην πανελλαδική απεργία των ΤΕΙ με τη συμμετοχή των μόνιμων.

Δύσκολες μέρες για τα ΤΕΙ της χώρας...
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: