5.11.20

Τι θα γίνει με δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στο lockdown...


Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την επιβολή lockdown στη χώρα μας, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων έχει βάλει στη «μέγγενη» το σύστημα υγείας.

Τις επόμενες ώρες επιστρέφουν τα... SMS σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας ενώ, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, κλείνουν και σχολικές βαθμίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να παραμείνουν κλειστά τα λύκεια, ενώ αντίθετα τα δημοτικά σχολεία θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν.

Σε ό,τι αφορά στα γυμνάσια, η κατάσταση δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο είναι να κλείσουν και αυτά.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, οι παιδικοί σταθμοί να παραμείνουν ανοικτοί κατά τη διάρκεια του lockdown.

Πώς αποφάσισε το lockdown o Κυριάκος Μητσοτάκης
Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ανάγκασαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει δεκτή την πρόταση των λοιμωξιολόγων για καθολικό lockdown διάρκειας ενός μήνα.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός είχε συνεχείς συσκέψεις με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, υπουργούς και τους στενούς του συνεργάτες.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να αποφύγει ένα νέο κλείσιμο της κοινωνίας και της οικονομίας, ωστόσο μετά την έκρηξη των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων, φαίνεται πως δεν είχε άλλη επιλογή.

Η εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων ήταν ξεκάθαρη: γενικό lockdown για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Υπήρξε και η σκέψη να γίνει lockdown μόνο στην Αττική, αλλά τελικά προκρίθηκε η λύση του ολικού κλεισίματος προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη είχαμε νέο, τριπλό αρνητικό ρεκόρ στη χώρα, τόσο στον αριθμό των διασωληνωμένων όσο και στους νεκρούς και τα κρούσματα.

Τα κρούσματα ανήλθαν στα 2.646 από 2.166 την Τρίτη.

Οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν στους 179 από 169 ενώ σημειώθηκαν και 25 θάνατοι...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: