5.11.20

Στο 5G οι τηλεπικοινωνίες, στο SD η ελεύθερη τηλεόραση!...


Η υποβάθμιση της ελεύθερης τηλεοπτικής εκπομπής γίνεται πλέον φανερή με την έναρξη της Δεύτερης Ψηφιακής Μετάβασης στην τηλεόραση και την έναρξη των υπηρεσιών 5G από τις τηλεπικοινωνίες, έναρξη που... σηματοδοτείται με τον διαγωνισμό για την παραχώρηση του φάσματος των συχνοτήτων που χρησιμοποιεί ως σήμερα η ελεύθερη τηλεόραση.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν επίσημα πλέον οι δύο διαδικασίες. Για τις μεν τηλεπικοινωνίες, η κατάθεση προσφορών από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για το φάσμα όλων των συχνοτήτων που θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη των υπηρεσιών νέας γενιάς 5G. 

Για την τηλεόραση η Δεύτερη Ψηφιακή Μετάβαση, δηλαδή η μετακίνηση της εκπομπής των τηλεοπτικών καναλιών από ΕΡΤ και Digea σε μικρότερο φάσμα, καθώς χάνονται οι συχνότητες από την 50ή ως και την 59η στα UHF. 

Η μετακίνηση των συχνοτήτων θα αρχίσει στις 6 Νοεμβρίου (από ΕΡΤ και Digea) με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, από τα Δωδεκάνησα, τη Σάμο, την Ικαρία και τις Κυκλάδες και σταδιακά σε όλη τη χώρα. Η μετάβαση θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: