11.11.20

Η ζωή είναι ωραία για την Παναγιωταρέα...


Εδώ και μέρες κυκλοφορεί η πληροφορία ότι τον Χρήστο Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα θα διαδεχθεί η Ελένη Παναγιωταρέα, κόρη της Άννας Παναγιωταρέα, συμβούλου της υπουργού Πολιτισμού. Επειδή η πληροφορία δεν έχει διαψευστεί, μπορούμε να την εκλάβουμε ως... έγκυρη. Άλλωστε, φαίνεται εντελώς συμβατή με την πελατειακή φρενίτιδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η οικονομολόγος Ε. Παναγιωταρέα, εκτός από γόνος της συμβούλου της υπουργού, ήταν και υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. Επομένως, έχει και τα οικογενειακά και τα κομματικά διαπιστευτήρια. Η Νέα Υόρκη είναι μια ενδιαφέρουσα πόλη και ο μισθός, πάνω από 10.000 δολάρια, έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ειδικά αν καλυφθούν και διάφορα πάγια έξοδα. 

Ο πρώην υπουργός, πρώην Επίτροπος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής απόλαυσε αυτά τα προνόμια από το 2013 μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Ηταν η πιο πολυτελής δυνατή αποστρατεία. Την χρωστάει στο τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που τον έστειλε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αποδεχόμενος πρόταση του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος θέλησε να απαλλαγεί, με αυτόν τον δαπανηρό τρόπο αλλά χωρίς δικά του έξοδα, από εσωκομματικούς μπελάδες. Ο Χρήστος Παπουτσής ξέχασε εύκολα τον θυμό του με την τρόικα, την κριτική του στη λιτότητα και την αντίθεσή του στη συνεργασία της κεντροαριστεράς με τη δεξιά. Με το που μπήκε στο αεροπλάνο απαλλάχτηκε από το σοσιαλιστικό παρελθόν του. Και προφανώς δεν τον ένοιαξαν τα αρνητικά σχόλια και οι ειρωνείες για την επιλογή του - ακόμη και από συντρόφους του. 

Ο Παπουτσής ξεχάστηκε για κάμποσα χρόνια στο ακριβό περιθώριο της Παγκόσμιας Τράπεζας και η Παναγιωταρέα junior βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αντικατάστασή του. ´Εχει τα τυπικά προσόντα, δηλαδή καλές σπουδές, την κατάλληλη μητέρα και κομματικό βιογραφικό. Δεν της λείπει τίποτα. Άλλωστε μπορεί και να πλασαριστεί ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, με το τεχνοκρατικό προφίλ που αρέσει στον Κυρ. Μητσοτάκη. Ποιος θα αμφισβητήσει τον αξιοκρατικό χαρακτήρα της επιλογής της; Όχι πάντως τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που ήδη αναφέρονται στην προοπτική να αναλάβει τον ρόλο της αντιπροσώπου της χώρας στον διεθνή οργανισμό χωρίς σχόλια, πόσο μάλλον χωρίς κριτική. Ο δρόμος, λοιπόν, είναι ανοιχτός. Η άριστη θα πάρει τη σκυτάλη από τον άριστο γιατί αυτή είναι η ΝΔ - για να παραφράσουμε τον Κ. Σημίτη που έδωσε πολύ πρόσφατα μαθήματα συμπολίτευσης στην αντιπολίτευση...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: