12.11.20

Με sms μιλάνε μεταξύ τους;...


Ξεχνάει ο Πέτσας τις φωτογραφίες με τη σύζυγό του στο βουνό που αναρτούσε στα κοινωνικά δίκτυα; Πόσες μέρες έχουν περάσει από τη... συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου -εγώ- Μητσοτάκη με την οποία ανακοινώθηκε η νέα καραντίνα μέχρι την προσπάθεια Πέτσα να υποδείξει προσπάθεια καταστρατήγησης των μέτρων μέσω της αποστολής, κατά πώς είπε, ενός εκατομμυρίου sms για άθληση; Πέμπτη μίλησε ο Μητσοτάκης, Δευτέρα ο εκπρόσωπός του. Τέσσερις μέρες ήταν αρκετές για να ξεχάσει ο Στέλιος Πέτσας τι είχε πει ο Μητσοτάκης, οπότε αξίζει να του το θυμίσουμε λέξη - λέξη: "Να προσθέσω ότι -και σε συνεννόηση με την Επιτροπή- θα είμαστε πιο ανεκτικοί σε άθληση σε εξωτερικούς χώρους, διότι ο κόσμος πρέπει να βγει με κάποιο τρόπο, πρέπει να μπορεί να τρέχει, να περπατάει, να κάνει ποδήλατο, ό,τι του κάνει κέφι" τόνιζε ο πρωθυπουργός και συνέχιζε: "Όσο τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες, η άθληση -όχι η ομαδική άθληση, το τονίζω, εννοώ όχι τα ομαδικά σπορ- αλλά η άθληση σε εξωτερικούς χώρους, μια βόλτα στο πάρκο, μια βόλτα στο βουνό, είναι πράγματα προς τα οποία θα είμαστε πιο ανεκτικοί αυτή τη φορά σε σχέση με τη συμπεριφορά την οποία είχαμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο". 

Το ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε -για να το πούμε... γλυκά- σε έναν αριθμητικό αυτοσχεδιασμό, το κάρφωσε ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης: "Αυτός ο αριθμός ήταν κατά προσέγγιση. Δεν βλέπουμε εμείς τις κατηγορίες" είπε χθες, διαψεύδοντας συνάμα την πιθανότητα να μπει κόφτης, όπως είχε υπαινιχθεί, την προηγουμένη, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. 

Τι γίνεται, με... sms συνεννοούνται μέσα στην επιτελική κυβέρνηση; Ή μήπως είναι τόσο χαμένοι στην προσπάθεια να διαχειριστούν την κατάσταση που δημιούργησαν με την εγκληματική αδράνεια οκτώ μηνών που δεν κατανοούν καν τι λένε Μητσοτάκης και ειδικοί, όπως και πόσο περισσότερες από τον Μάρτιο θα είναι οι μετακινήσεις όταν έχεις ανοιχτά τα σχολεία και μια σειρά επαγγελματικές δραστηριότητες; Είναι τόσο πανικόβλητοι από τις ελλείψεις στο σύστημα Υγείας, αυτές που οι ίδιοι δημιούργησαν, ώστε να επιμένουν να ενοχοποιούν τους πολίτες επειδή κάνουν αυτό που ψυχολόγοι και γιατροί υποδεικνύουν - ατομική άσκηση, δηλαδή; Λησμονώντας μάλιστα ότι αυτή την άσκηση τη διαφήμιζαν οι ίδιοι. Ξεχνάει ο Πέτσας τις φωτογραφίες με τη σύζυγό του στο βουνό που αναρτούσε στα κοινωνικά δίκτυα;...

Λάμπρος Αθ. Τσουκνίδας
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: