27.11.20

"Συγγνώμη" Χρυσοχοΐδη...


...κατόπιν εορτής...

 Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,μιλώντας στο Real fm, αναφερόμενος στις αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν την περασμένη Τετάρτη, στο Σύνταγμα, ενώ ήταν σε εξέλιξη συμβολική διαμαρτυρία για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών παραδέχτηκε πως... «έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η υπερβολή.» 

 Σημειώνεται ότι στη συγκέντρωση των φεμινιστικών συλλογικοτήτων είχαν τηρηθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

 «Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας κρατούσαμε όλες τις αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας. Όταν ζητήσαμε από τους αστυνομικούς να μας πουν το λόγο που μας προσάγουν, δεν μας έδωσαν καμία εξήγηση. Μας οδηγούν τώρα στο τμήμα με αστυνομικά βαν, ανά τριάδες και τετράδες αφού αρχικά ήθελαν να μας στριμώξουν σε περιπολικά», είχε καταγγείλει  η Κατερίνα Γιαννιούλα, μία από τις προσαχθείσες μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών του Δημοσίου Τομέα.

 Την ενέργεια του υπουργού σχολίασε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος του του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών λέγοντας μεταξύ άλλων πως «έρχεται ο Χρυσοχοϊδης και λέει "ένα λάθος κάναμε μαντάμ» και προσθέτει: 
 «Το τραγικό είναι ότι νομίζει πώς ξεμπέρδεψε. Το κωμικό είναι ότι αναγκάζει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δεν είχαν ανακοινώσει ούτε καν ως είδηση (!) τη σύλληψη των φεμινιστριών (σιγά την είδηση, τίποτα αξύριστες αριστερές θα ήταν!), να δημοσιοποιήσουν τώρα τη συγγνώμη του Υπουργού! Πόσο ακόμα να εκτεθεί η ναυαρχίδα Καθημερινή; »Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Χρυσοχοϊδης έχει μετατρέψει τον τίτλο του Υπουργείου του, την "Προστασία του Πολίτη", σε ανέκδοτο. Αλλά τη συγγνώμη του ούτε σαν ανέκδοτο δεν τη δεχόμαστε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: