18.11.20

«Θα μείνουν όσο χρειαστεί»...


10 εθελόντριες νοσηλεύτριες από την Κρήτη στη μάχη του «Ιπποκρατείoυ». Το παράδειγμά τους ακολουθούν και άλλες πέντε νοσηλεύτριες που θα έρθουν από το... 
«Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής προκειμένου να υποστηρίξουν κι αυτές το «Ιπποκράτειο», ενώ άλλες έξι νοσηλεύτριες και ένας νοσηλευτής αναμένεται να έρθουν από το Άργος και τα Ιωάννινα αντιστοίχως για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΑΧΕΠΑ. 

Αποφασισμένες να μείνουν στη Θεσσαλονίκη που πλήττεται από την Covid-19 και να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε ΜΕΘ του «Ιπποκρατείoυ» για όσο χρειαστεί έφτασαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι δέκα νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο. Μια εικόνα αλληλεγγύης που ταυτόχρονα αναδεικνύει σε ποιο (οριακό) σημείο έχει φτάσει το σύστημα Υγείας στη βόρεια Ελλάδα, λόγω της απροθυμίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να το θωρακίσει. 

Οι δέκα νοσηλεύτριες που είναι ειδικευμένες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ήρθαν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να διστάσουν να αφήσουν τις οικογένειες και τα σπίτια τους σκεπτόμενες ότι μπορεί στη θέση αυτών που νοσηλεύονται στην Εντατική και χρειάζονται βοήθεια θα μπορούσε να είναι κάποιος δικός τους ή ακόμη και οι ίδιες . 

Οι δέκα νοσηλεύτριες το πρωί της Πέμπτης 19/11 θα μπουν στη μάχη κατά του κορονοϊού σε ΜΕΘ του «Ιπποκρατείου». Το παράδειγμά τους ακολουθούν και άλλες πέντε νοσηλεύτριες που θα έρθουν από το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής προκειμένου να υποστηρίξουν κι αυτές το «Ιπποκράτειο». Άλλες έξι νοσηλεύτριες και ένας νοσηλευτής αναμένεται να έρθουν από το Άργος και τα Ιωάννινα αντιστοίχως για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: