1.11.20

Ο Ερντογάν θα εκμεταλλευθεί τη “διπλωματία των σεισμών”...














... για να γλιτώσει τις κυρώσεις τον Δεκέμβριο...
Είναι ξεκάθαρο ότι η Αθήνα και η Λευκωσία διακατέχονται από μία μεγάλη αγωνία για τα επόμενα βήματα του Ταγίπ Ερντογάν. Το σχέδιο του, ως γνωστό, συμπεριλάμβανε μία παρατεταμένη αναταραχή από τον Έβρο μέχρι και την κυπριακή ΑΟΖ.

Πάνω απ’ όλα, ο... πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να έχουν την παραμικρή εμπιστοσύνη στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας. Οι αναφορές των μυστικών υπηρεσιών φιλικών χωρών είναι πολύ ανησυχητικές.

Αυτός ήταν και ο λόγος, θεωρώ, που ο κ. Μητσοτάκης άρπαξε την ευκαιρία του σεισμού στο Αιγαίο από τα μαλλιά και έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Ταγίπ Ερντογάν για να προσφέρει ελληνική βοήθεια στους κατοίκους της Σμύρνης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης εκμεταλλεύθηκε την αλλαγή ηγεσίας στο κατοχικό καθεστώς για να ζητήσει να συναντηθεί με τον νέο κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του «αντ’ αυτού» του Ερντογάν στα κατεχόμενα.
Ο Κύπριος ηγέτης θα ανοίξει ακόμα μία …τρύπα στο νερό, αλλά ευελπιστεί ότι αν ξεκινούσε ένας διάλογος στο νησί, θα ηρεμούσαν τα πράγματα στην κυπριακή ΑΟΖ. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει τις θέσεις της η Τουρκία, η οποία θα συνεχίσει τις παράνομες ενέργειές της στις θαλάσσιες ζώνες του νησιού.

Είναι φανερό ότι οι πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας και της Κύπρου προτιμούν την ειρήνη από τον πόλεμο και δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τον Ερντογάν στη τρελή καταστρεπτική πορεία του. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ και η κομματική κριτική δεν έχει χώρο σε αυτές τις περιπτώσεις. Διότι, αν μπορεί μία χώρα να επιτύχει με ειρηνικό τρόπο τους εθνικούς στόχους της πρέπει να επιμένει, φτάνει να μην αναγκαστεί σε υποχώρηση που θα αποτελεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Μιχάλη Ιγνατίου, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: