1.11.20

«Η ΟΛΜΕ κάνει κακό στους μαθητές και στην Παιδεία»...












...είπε ο τιτάνας της ενημέρωσης...
Άλλη μία κορυφαία στιγμή ερευνητικής δημοσιογραφίας πρόσθεσε στο βιογραφικό του ο τιτάνας της ενημέρωσης και του λόγου, Μανόλης Καψής. Ναι, ο Μανόλης Καψής, αυτός που ξιφουλκούσε ως σχολιαστής του Mega εναντίον όποιου διαφωνούσε με τη μνημονιακή γραμμή.

Πιθανώς οι... παλιοί αναγνώστες μας να θυμούνται ότι υπήρξε το δημοσιογραφικό ντόμπερμαν περασμένων μνημονικών κυβερνήσεων, προβοκάροντας και συκοφαντώντας κάθε λαϊκό αγώνα.

Επί εποχής ΠΑΣΟΚικής διακυβέρνησης είχε χαρακτηριστεί «γραφείο Τύπου του Πεταλωτή», ενώ τώρα προσαρμοζόμενος στις νέες συνθήκες και πιθανώς αναζητώντας μια αργομισθία στην κρατική τηλεόραση, κάνει καθημερινά την αγιογραφία της δεξιάς κυβέρνησης.


Πολλοί μπορεί να θυμούνται ότι είχε τέτοιες ικανότητες, που βαλσαμωμένο πουλί να του έδινες θα του έφευγε απ' τα χέρια. 

Ο κύριος λοιπόν αυτός, που βγάζει όση χολή έχει στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα εκείνους που αγωνίζονται, έγραψε για τους εκπαιδευτικούς με αφορμή την καθηγήτρια που δεν φορούσε μάσκα:

«...η "ελαφριά" αντίληψη του νόμου και των υποχρεώσεων των δημόσιων λειτουργών διαπερνά όλες τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ εδώ και χρόνια. Από τον καιρό που κατέβαιναν σε απεργία εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία των μαθητών ή αρνούνταν να βαθμολογήσουν τα γραπτά των υποψηφίων, αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους.»

Αυτά ξέρασε ο γίγαντας της ενημέρωσης, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι ο Μητσοτάκης θα εκτιμήσει τις προσπάθειές του.

Εμείς θα επαναλάβουμε αυτό που είχαν γράψει παλιότερα για τον Μανόλη Καψή η Έλενα Ακρίτα: «Μη γίνεις σαν το Μανόλη Καψή» και η Τάνια Τσανακλίδου: «Ξέρεις κάτι, σκουπίδι; Η λέξη τιμή σημαίνει κι άλλα πράγματα εκτός από αυτά που πληρώνεσαι για τη βρόμικη δουλειά σου».

Χρήστος Κάτσικας

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: