10.11.20

«Κατά προσέγγιση»...


...το 1 εκατομμύριο SMS για άθληση του Πέτσα...

Ο Στέλιος Πέτσας προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με την επιλογή του να «μαρτυρήσει» ότι την Κυριακή εστάλησαν περισσότερα από 1 εκατομμύριο SMS μετά τις 9 το βράδυ για σωματική άθληση. Πιστός στο... αφήγημα της κυβέρνησης περί ατομικής ευθύνης έκανε λόγο για «προσπάθεια καταστρατήγησης των μέτρων».

Σήμερα, όμως, ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασε μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με το αφήγημα του κυβερνητικού εκπροσώπου και μάλλον τον άδειασε με τρόπο… τεχνολογικό.

«Δεν κοιτάμε τις κατηγορίες και δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Πιερρακάκης και όταν ρωτήθηκε από πού προκύπτει το 1 εκατομμύριο σημείωσε «αυτό ήταν κατά προσέγγιση. Εφόσον έχουμε πει ότι τα βράδια επιτρέπεται μόνο για άθληση ή για λόγους υγείας μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ο λόγος ήταν αυτός».

Αποκαλυπτικά, όμως, ήταν τα στοιχεία που παρουσίασε ο Κ. Πιερρακάκης και για τον συνολικό αριθμό των SMS που έχουν σταλεί στις πρώτες δύο ημέρες του νέου lockdown.  Ανέφερε ότι είναι μεν ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο lockdown, όμως στη σημερινή συγκυρία υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι όπως το γεγονός ότι υπάρχουν γονείς που πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ την άνοιξη τα σχολεία ήταν κλειστά, αλλά και το ότι αρκετές επιχειρήσεις παραμένουν ανοιχτές.

Ειδικότερα έκανε λόγο για 4,7 εκατομμύρια SMS το Σάββατο και 3,9 εκατομμύρια την Κυριακή. Στο πρώτο lockdown, σύμφωνα με τον υπουργό, εστάλησαν 110 εκατ. μηνύματα σε 42 ημέρες, δηλαδή 2,6 εκατ. τη μέρα κατά μέσο όρο.

Τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει σκέψη να μπει αριθμητικός κόφτης στα SMS που μπορούν να στέλνουν οι πολίτες ανά ημέρα.

Δεν αποκλείεται, πάντως, η κυβέρνηση να επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, καθώς οι χθεσινές δηλώσεις του Στ. Πέτσα προκάλεσαν πλήθος διαμαρτυριών και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που έθεσαν και ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: