1.3.20

Η στιγμή του ξυλοδαρμού του Γερμανού δημοσιογράφου...

...στη Μυτιλήνη...

ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Εκτός ελέγχου βρέθηκε η κατάσταση το πρωί της Κυριακής στη Θερμή Μυτιλήνης, όπου κάτοικοι εμπόδισαν αιτούντες άσυλο να αποβιβαστούν στο...
λιμάνι. Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι εικόνες άγριου ξυλοδαρμού Γερμανού δημοσιογράφου.

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος κατήγγειλε στο Twitter ότι του επιτέθηκαν τον χτύπησαν για αρκετή ώρα και πέταξαν τον εξοπλισμό του (κάμερες κλπ) μέσα στη θάλασσα.



Ανέφερε, ακόμη, ότι ορισμένοι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν και στη συνέχεια τον βοήθησαν με τα τραύματά του.

Ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει εργαστεί ποτέ για καμία ΜΚΟ, ότι το σκάφος σπρώχθηκε από την Ακτοφυλακή όταν χάλασε η μηχανή του.

Το βίντεο από την ιστοσελίδα stonisi.gr από το 10.10 και μετά



Νωρίτερα, υπήρξαν καταγγελίες και για επίθεση σε Ελληνίδα καμεργούμαν.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν και την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ακόμη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκη Τσιριγώτη και Στρατής Κόμβος, που προσπάθησαν να λογικεύσουν τους συγχωριανούς του για να βγουν από το νερό οι πρόσφυγες, δέχτηκαν δέχτηκαν ύβρεις και απωθήθηκαν από το πλήθος.

Και ο Γιώργος Χρηστίδης, ανταποκριτής του Spiegel στην Ελλάδα, με σειρά αναρτήσεων στο Twitter κατήγγειλε φραστικές απειλές σε βάρος του τόσο στη Θέρμη όσο και κοντά στο στρατόπεδο συγκέντρωση της Μόριας κάνοντας λόγο για «μια μαύρη μέρα για την Ελλάδα».


Ο δημοσιογράφος τονίζει ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο και χαρακτήρισε δειλούς τους διαδηλωτές στο λιμάνι, που δεν δίνουν νερό ούτε στα μωρά και προσπάθησαν να ρίξουν τον ίδιο στην θάλασσα.

Στο «μπλόκο» προς τη Μόρια, ο Χρηστίδης ρώτησε κάτοικο γιατί συμμετέχει και εκείνος του απάντησε να σηκωθεί να φύγει. Όταν δε τον ρώτησε «αλλιώς;» ο άνδρας έβγαλε μια σιδερένια αλυσίδα και προσπάθησε να τον χτυπήσει. «Έχω ονοματεπώνυμο» γράφει ο ανταποκριτής...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: