31.3.20

Ρεκόρ νεκρών στην Ισπανία...


...με 849 νέους θανάτους...
Συνεχίζουν να σοκάρουν οι αριθμοί που φτάνουν καθημερινά από την Ισπανία και αφορούν τα νέα κρούσματα και τους νέους θανάτους από τον κορωνοϊό.

Τις...
τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στη χώρα 849 νέοι θάνατοι, αριθμός που πρόκειται για ημερήσιο ρεκόρ στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Από την αρχή της επιδημίας, 8.189 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ισπανία, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 94. 417, έχοντας καταγραφεί 9.222 νέα το τελευταίο 24ωρο.

Περισσότεροι από 19.000 έχουν θεραπευτεί και περίπου 5.600 ασθενείς παραμένουν στις ΜΕΘ, ενώ 50.000 ασθενείς νοσηλεύονται. 

Αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ προτείνει η Μαδρίτη για την αντιμετώπιση της κρίσης από τον ιό

Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονθάλεθ πρότεινε σήμερα αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η κρίση που προκάλεσε η επιδημία του νέου κορωνοϊού.

"Ίσως να πρέπει να βελτιώσουμε την ευρωπαϊκή ταμειακή ροή, ίσως ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός να πρέπει να είναι μεγαλύτερος", δήλωσε η Γκονθάλεθ στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσαν προσπάθειες, αλλά υπάρχει ανάγκη για περισσότερη αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες μέλη της ΕΕ, υπογράμμισε επίσης η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: