30.3.20

Tα πιο WTF πρόστιμα που κόπηκαν αυτές τις μέρες...

Από τον ήρωα της Χαλκίδας με τα σουβλάκια μέχρι τον ψαροντουφεκά του Βόλου.

Εδώ και μία εβδομάδα, η κυβέρνηση έχει λάβει έκτακτα μέτρα σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και να...
μείνει το σύστημα υγείας όρθιο. Το τελικό μέτρο, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφορά την απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας.

Έτσι, οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι για έξι πολύ συγκεκριμένους λόγους: για να κατευθυνθούν προς και από την εργασία τους, να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, να επισκεφτούν φαρμακείο ή γιατρό, να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιό τους, να αθληθούν και να προσφέρουν βοήθεια σε άτομο που έχει ανάγκη.

Όλα τα παραπάνω ενημερώνοντας μέσω πλατφόρμας που έχει στηθεί γι' αυτόν το σκοπό, σχετικά με τον λόγο μετακίνησής τους, πληκτρολογώντας ή γράφοντας τον κωδικό που αντιστοιχεί στην εκάστοτε δικαιολόγηση. Οι παραβάτες που δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους εκτός της οικείας τους τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ.

Η πρώτη από τις τουλάχιστον δύο εβδομάδες που θα κρατήσει αυτό το μέτρο δεν ήταν ιδιαίτερα περιπετειώδης, αφού ο κόσμος δείχνει να συμμορφώνεται με το προσωρινό μέτρο που αποσκοπεί στην ασφάλειά του. Ωστόσο, κόπηκαν και πρόστιμα.Τα περισσότερα αφορούσαν άσκοπες μετακινήσεις χωρίς να υπάρχει σχετική εξήγηση ή ακόμη και η σχετική φόρμα. Βέβαια, υπήρχαν και κάποιες εντελώς wtf περιπτώσεις όπως οι παρακάτω.

Στη Χαλκίδα επιβλήθηκε πρόστιμο σε άνδρα που είχε δηλώσει ότι έχει βγει για άθληση, με τους αστυνομικούς να τον σταματούν ενώ έβγαινε από ψητοπωλείο με μια σακούλα σουβλάκια στο χέρι. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, ακόμη και οι άνδρες της Αστυνομίας γέλασαν βλέποντας τον κωδικό, αν και ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι έστειλε λάθος νούμερο. Ωστόσο, δεν γλίτωσε το πρόστιμο αν και η επίσκεψη σε νομίμως ανοιχτά μαγαζιά εστίασης για take away επιτρέπεται κανονικά. Λίγο άδικο μας φαίνεται. Στην τελική, οι μασέλες γυμνάζονται με τα πιτόγυρα.

Στον Βόλο από την άλλη, επιβλήθηκε πρόστιμο σε άνδρα που είχε βουτήξει για ψαροντούφεκο. Ok, γυμνάζει το σώμα, αλλά δεν είναι η σωστή στιγμή για υποβρύχιο ψάρεμα. Περίμενε δύο μήνες να είμαστε κομπλέ και βουτάς ρε φίλε.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι άλλος ένας κάτοικος Βόλου θα πληρώσει 150 ευρώ επειδή εντοπίστηκε από το λιμενικό ενώ έκανε κωπηλασία.

Ζούμε μεγάλες στιγμές...

Πηγή: vice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: