30.3.20

Υποχώρησαν τα καθημερινά κρούσματα στη Σερβία...


44 καταγράφηκαν σήμερα...
Σημαντική μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώθηκε στη Σερβία το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Από χθες στις 15:00 η ώρα μέχρι σήμερα την ίδια ώρα επιβεβαιώθηκαν 44 νέα κρούσματα, αριθμός που...
είναι δύο φορές μικρότερος από την Κυριακή και τρεις φορές μικρότερος απ ότι προχθές. Ταυτόχρονα, όπως αναφέρθηκε στην τακτική συνέντευξη Τύπου, εξετάστηκαν 622 νέα δείγματα αριθμός σχεδόν τριπλάσιος απ ότι τις προηγούμενες ημέρες. Ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον νέο ιό έφτασε τους 785 εκ των οποίων οι 62 είναι διασωληνωμένοι. Η θνητότητα διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα αφού κατέληξαν σήμερα άλλοι τρεις ασθενείς ανεβάζοντας στους 16 τους νεκρούς από τον Covid-19. Μεταξύ αυτών που απεβίωσαν είναι και ο 71 ετών Επίσκοπος του Βάλιεβο Μιλούτιν ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον ιό πριν από δέκα ημέρες, όπως και δύο ιερείς με τους οποίους συλλειτουργούσε σε ναούς της Επισκοπής του.

Ο επικεφαλής της επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας επιδημιολόγος Πρέντραγκ Κον χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπήρξε σήμερα μείωση των νέων κρουσμάτων υπογράμμισε ωστόσο ότι είναι ακόμη νωρίς για να βγουν συμπεράσματα η να προκληθεί εφησυχασμός. Ανέφερε ότι χρειάζεται να τηρούνται οι περιορισμοί στην κυκλοφορία διότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξη της νόσου στην Σερβία.

Ο υπουργός Αμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 εννέα στρατιώτες οι οποίοι υπηρετούσαν στα βόρεια σύνορα της χώρας και είχαν έρθει σε επαφή με επαναπατρισθέντες πολίτες της Σερβίας. Αλλοι 642 στρατιώτες που ήρθαν σε επαφή με φορείς της νόσου τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα, ανέφερε ο Βούλιν.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε ή θα προκαλέσει στο μέλλον η πανδημία. Όπως ανήγγειλε χθες βράδυ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, δεν θα γίνει καμία περικοπή στους μισθούς στο δημόσιο ενώ θα επιδοτηθεί από το κράτος σε σημαντικό ποσοστό η μισθοδοσία στον ιδιωτικό τομέα για όλους τους εργαζόμενους και γι αυτούς που συνεχίζουν να δουλεύουν αλλά και για εκείνους που έπαψαν να εργάζονται εξαιτίας της πανδημίας. Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο να δοθεί σε όλους του ενήλικες πολίτες βοήθημα 12.000 δηναρίων (100 ευρώ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: