26.3.20

Έως τρεις ώρες οι μετακινήσεις για σίτιση αδέσποτων...


Στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ (kedke.gr) αναρτήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης οι νέες βεβαιώσεις που θα πρέπει να συμπληρώνουν όσοι θέλουν να μετακινηθούν προκειμένου να σιτίσουν αδέσποτα ζώα.

Την...
έκδοση των νέων βεβαιώσεων προανήγγειλε νωρίτερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως διευκρίνισε, οι βεβαιώσεις αφορούν όσους επιθυμούν να μετακινηθούν προκειμένου να φροντίσουν αδέσποτα ζώα εντός των ορίων του δήμου στον οποίο βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους.

«Όσοι φροντίζουν ζώα εκτός των ορίων του δήμου τους πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής που βρίσκονται τα ζώα, προκειμένου να αναλάβουν τη σίτισή τους μέχρι την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας», ανέφερε ο υφυπουργός. «Απαιτείται να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο και κυρίως σε άλλες περιοχές, για να περιορίσουμε τη διασπορά», εξήγησε.


Στη βεβαίωση θα πρέπει να συμπληρωθεί το σημείο που βρίσκονται τα αδέσποτα, οι ημέρες και οι ώρες της σίτισης, ενώ η διάρκεια της μετακίνησης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: