1.3.20

Φορτούνης: Ζήτησε συγγνώμη...

...αλλά και πάλι είναι εκτός...

Ο Κώστας Φορτούνης δεν είναι «ένας ακόμη» ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό. Είναι ένα κεφάλαιο για τον σύλλογο. Είναι ο αρχηγός της ομάδας. Ενας πολύ...
ξεχωριστός παίκτης, ένα παιδί προερχόμενο από τα σπλάχνα της ομάδας, που γνωρίζει καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός. Και όταν ξεφεύγει, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Και ως παιδί του Ολυμπιακού, αλλά και ως αρχηγός. Και αυτό έκανε, τόσο το απόγευμα του Σαββάτου, όσο και το πρωί της Κυριακής.

Ο «Φόρτου» δεν ήταν στο πλευρό των συμπαικτών του, της ομάδας του, στο παιχνίδι με την Αρσεναλ. Ως αποτέλεσμα ενός ατυχούς χειρισμού. Αλλά όπως σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν καλές και κακές στιγμές, το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του κορυφαίου Ελληνα ποδοσφαιριστή. Μια κακή στιγμή, μια ξεροκεφαλιά ή μια κακή ημέρα στη «δουλειά», δεν αποτελούν λόγο για να διαταραχθούν οι σχέσεις. Δεν πετάς ένα «παιδί σου», επειδή δεν είναι καλά μια ημέρα. Και ειδικά όταν έχει καταλάβει τι έχει κάνει λάθος και αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του. Κάτι που έκανε στην προπόνηση που έλαβε χώρα στο Ρέντη το πρωί της Κυριακής.

Ο Φορτούνης ζήτησε από όλους τους συμπαίκτες του να μπουν στα αποδυτήρια πριν την έναρξη του προγράμματος. Και εκεί λειτούργησε όπως πρέπει, όπως οφείλει να κάνει ο αρχηγός του Ολυμπιακού, όταν γνωρίζει ότι έχει σφάλει. Ζήτησε συγνώμη από όλους τους συμπαίκτες του. Και παράλληλα ξεκαθάρισε πως όλοι είναι κάτω από τον Ολυμπιακό, με πρώτο τον ίδιο, λόγω και της θέσης του, ως πρώτου αρχηγού.

Μεταξύ άλλων, ο Φορτούνης, είπε στην ομιλία του στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού:

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλους. Ο,τι έγινε ήταν ένα λάθος. Ως αρχηγός, είτε παίζω είτε δεν παίζω, θέλω να κερδίζουμε παντού. Και είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για ό,τι κάναμε με τον ΠΑΟΚ και την Αρσεναλ.

Είμαι πολλά χρόνια εδώ. Για εμένα ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι πάνω από πρόσωπα. Και αυτό αφορά πρώτο εμένα, ως αρχηγό. Κανείς μας δεν είναι πάνω από την ομάδα. Με πρώτο εμένα.

Θέλω να αφήσουμε πίσω ό,τι έγινε και να πάμε παρακάτω. Να παλέψουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, για το καλό της ομάδας. Και πάλι ζητώ συγνώμη».

Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε στα αποδυτήρια των εγκαταστάσεων του Ρέντη, είναι ότι αμέσως μόλις ο Φορτούνης ολοκλήρωσε την ομιλία του, οι συμπαίκτες του τον χειροκρότησαν θερμά! Ενώ αμέσως μετά ξεκίνησαν και τα πειράγματα προς το πρόσωπό του. Καθώς όλοι κατάλαβαν την ειλικρινή μεταμέλεια, αλλά και διότι τίμησε τον ρόλο του ως αρχηγού, ανέλαβε τις ευθύνες του και έδωσε το σωστό παράδειγμα σε όλους όσους παρεκκλίνουν.

ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν βρισκόταν μπροστά στην ομιλία του Φορτούνη στους συμπαίκτες του. Ο Πορτογάλος επέλεξε να αφήσει μόνους τους ποδοσφαιριστές του, χωρίς κανένα άλλο μέλος του τεχνικού επιτελείου μέσα, καθώς θεώρησε ότι ο αρχηγός των Πειραιωτών έπρεπε πρώτα να πει όσα ήθελε στους παίκτες. Και μετά να μιλήσει μαζί του. Όπως και έγινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φορτούνης ζήτησε και είδε τον Μαρτίνς στο γραφείο του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Οι δυο τους απομονώθηκαν και τα είπαν για αρκετή ώρα, χωρίς να διαρρεύσει κάτι από τη συνάντησή τους. Ωστόσο, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Μαρτίνς δεν θέλει να «χάσει» τον Φορτούνη. Και από τη στιγμή που και ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει καταλάβει το λάθος του, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το θέμα θα «σβήσει». Εσωτερικά. Όπως πρέπει να γίνεται πάντα στις ομάδες-οικογένειες...

to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: