3.3.20

Μητσοτάκης με ευρωπαϊκή «τρόικα» στον Έβρο...


 ... σε «αιχμαλωσία» οι πρόσφυγες...
Με την κατάσταση στον Έβρο να παραμένει έκρυθμη αλλά και τις προσφυγικές ροές να αυξάνονται στα νησιά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί μια συμβολική κίνηση, καθώς θα συναντηθεί με Ευρωπαίους αξιωματούχος που όλο αυτό το διάστημα της κρίσης έχουν περιοριστεί στο να εκφράζουν μόνο στα λόγια τη συμπαράστασή τους και όχι έμπρακτα.

Ο...
πρωθυπουργός, λοιπόν, θα βρεθεί σήμερα (Τρίτη) στον Έβρο, έχοντας στο πλευρό του Ευρωπαίους αξιωματούχους σε μια χρονική συγκυρία που η συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία για το προσφυγικό έχει καταρρεύσει μετά τη μονομερή κίνηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, να οδηγήσει χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μοιραία, ένα ανθρωπιστικό δράμα λαμβάνει χώρα στα σύνορα, με χιλιάδες ανθρώπους να επιδιώκουν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος τις τελευταίες ημέρες δια ξηρός ή θάλασσας. Δυστυχώς δεν απουσιάζουν τα τραγικά περιστατικά, όπως αυτό που συνέβη το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, όταν ένα κοριτσάκι περίπου 6-7 χρονών έχασε τη ζωή του, όταν η βάρκα που επέβαινε με τους πρόσφυγες γονείς του, ανατράπηκε ανοικτά του αεροδρομίου της Λέσβου. 


Δείτε ΕΔΩ το LIVE της efsyn.gr...

Δεν υπάρχουν σχόλια: