21.3.20

Ντροπή και κρίμα…


Οι Έλληνες θα απολογούνται για το Προσφυγικό, όπως οι Γερμανοί για τους ναζί, είπε ο κ.Λιάκος...

Τη χώρα σου δεν την υπηρετείς κρύβοντας τις πομπές της. Τις πομπές του γκουβέρνου, αλλά και τα φάλτσα κοινωνίας. Όσο πιο σκληρή η κριτική, τόσο το καλύτερο για όλους.

Με μια διαφορά: όταν ο...
ψόγος σου είναι μονόφθαλμος και μονίμως καταδικαστικός για την πατρίδα σου, λες κι παγκοσμίως έχει αποκλειστικότητα στα παθογενή, τότε δεν διαφέρεις σε τίποτε από αυτούς που στηλιτεύεις.

Από αυτούς, δηλαδή, που νομίζουν ότι είμαστε ξεχωριστοί και περιούσιοι, επειδή έτυχε να γεννηθούμε σ΄ αυτή τη γωνιά της γης. Από αυτούς που αρκούνται να ζουν με δανεικά από το ευκλεές παρελθόν και την μακραίωνη ιστορία της χώρας, και κομπάζουν κιόλας, μιλώντας για άλλους λαούς με υψωμένο το φρύδι της (δήθεν) υπεροχής.

Και δεν καταλαβαίνουν ότι  άλλο είναι να σέβεσαι και να τιμάς εμπράκτως την κληρονομιά των προγόνων, κι άλλο να φλυαρείς αλαζονικά  για τους Αρχαίους Έλληνες ,αλλά να μη ξέρεις κατά που πέφτει και τι ήταν ο Παρθενώνας ή να μπερδεύεις τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης με τον Ηράκλειτο.

Στον αντίποδα βασιλεύουν εκείνοι που έτσι και μιλήσεις λόγου χάριν για Συνέχεια του Ελληνισμού, για μια κληρονομιά που μπορεί  να συμβάλει στην αυτογνωσία μας αρκεί να εγκύψεις σ΄ αυτή την κληρονομιά, πετάγονται σαν δήμιοι και σου παίρνουν το κεφάλι.

Σε δείχνουν με τον δάχτυλο και σε καταδικάζουν επι σωβινισμώ και εθνικισμώ ή σε ταυτίζουν με την Ακροδεξιά. Το ίδιο, φυσικά, κι αν ψελλίσεις τις λέξεις έθνος και πατρίδα ή  πεις το αυτονόητο που ισχύει σ΄ Ανατολή και Δύση.

Ότι είναι καθήκον να φυλάς τα σύνορα κι όχι έγκλημα. Τότε ορμάει πάνω σου η εκατονταρχία του πατενταρισμένου ανθρωπισμού και σε κατασπαράζει. Το χειρότερο; Ξιφουλκεί με μίσος εναντίον της χώρας και χαρακτηρίζει τους Έλληνες «φονιάδες των λαών»! Όπως έκαναν οι αφασικοί διαδηλωτές έξω από την πρεσβεία μας στο Λονδίνο.

Όμως υπήρξε κάτι χειρότερο από το…χειρότερο. Με αφορμή τον θάνατο ενός  μωρού στη Μόρια, το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο, και εν γένει το Προσφυγικό, ένας πανεπιστημιακός, ο κ. Αντώνης Λιάκος, έγραψε τα εξής ανατριχιαστικά: «Οι Έλληνες θα απολογούνται μετά από χρόνια, όπως οι Γερμανοί για τα χρόνια του ναζισμού».

Έτσι! Όχι απλώς ασυλλόγιστα. Ενσυνειδήτως, μοχθηρά και φρικωδώς τόλμησε να βρει αναλογίες στην αμυντική συμπεριφορά των Ελλήνων, κράτους και πολιτών, με τις κακουργίες των ναζί για τις οποίες απολογούνται μέχρι σήμερα οι Γερμανοί.

Παρέλκουν οι αναλύσεις, τα επίψογα σχόλια και η μομφή. Τι να πείς γι΄αυτή την αθλιότητα; Τι να στηλιτεύσεις; Τον κούφο, δηλητηριασμένο λόγο; Την υπέρτατη ύβριν; Μονάχα ένα ταιριάζει: ντροπή και κρίμα. Και διπλό το  κρίμα που δεν βγήκε με παρρησία κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ να βάλει στη θέση του τον υβριστή.

Δυστυχώς, φαίνεται να ξεχνούν ότι «ο λαός δεν ξεχνά»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: