11.3.20

Πήγε με το ΕΚΑΒ στο Αλεξάνδρα και είχε κορονοϊό...

«Έστειλε» σε καραντίνα επτά εργαζόμενους του νοσοκομείου...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών ενός 77χρονου άνδρα που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό χθες Τρίτη και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο άνδρας ήταν απύρετος, αλλά είχε βήχα, όταν...
κάλεσε το πρωί της Τρίτης το ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στην πρωινή εφημερία του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Ο 77χρονος δεν είχε κανένα ταξιδιωτικό ιστορικό, εξετάστηκε στο ΤΕΠ και στη συνέχεια μετέβη στο ακτινολογικό. Από το αποτέλεσμα της ακτινογραφίας κρίθηκε ότι πρέπει να μπει για νοσηλεία στη Δ4 Παθολογική, καθώς διαγνώστηκε αρχή πνευμονίας.

Στη συνέχεια ελήφθη επίχρισμα και ο ασθενής απομονώθηκε. Οι εξετάσεις έδειξαν στις 22.00 ότι είναι θετικός στον Covid-19 και ξεκίνησε από τον ΕΟΔΥ η ιχνηλάτηση των επαφών του. Ο ίδιος, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Οι επτά άνθρωποι που αξιολογήθηκαν ως «ύποπτα» κρούσματα βρίσκονται σε απομόνωση στις οικίες τους, με οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Πρόκειται για δύο ειδικευμένους από τα ΤΕΠ, δύο ειδικευόμενους της Δ4, μία νοσηλεύτρια της Δ4 και δύο άτομα πλήρωμα ασθενοφόρου.

Για προληπτικούς λόγους, σήμερα το πρωί έγινε δύο φορές απολύμανση των χώρων του νοσοκομείου, το οποίο λειτουργεί κανονικά...


Δεν υπάρχουν σχόλια: