5.3.20

Σε στρατόπεδο στις Σέρρες όσοι εισήλθαν στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου...


Για τη δημιουργία κλειστού κέντρου στις Σέρρες, εντός του στρατοπέδου Βασιλειάδη, στο οποίο θα μεταφερθούν όσοι πρόσφυγες και μετανάστες μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου 2020, μίλησε την Τετάρτη ο Νότης Μηταράκης.

Όπως...
ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, το κλειστό κέντρο στις Σέρρες θα αφορά «αποκλειστικά αυτούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα από την 1η Μαρτίου» και θα λειτουργήσει προσωρινά, καθώς «στόχος μας είναι να επιστρέψουν στις χώρες τους, να απελαθούν όλοι όσοι έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες».

Υπενθυμίζεται πως η 1η Μαρτίου είναι η ημερομηνία που εφαρμόζεται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η αναστολή του δικαιώματος ασύλου.

Advertisement
Τοπικοί φορείς και κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη αντιδράσει αρνητικά στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου προσφύγων στο εν λόγω στρατόπεδο.

Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και στα κλειστά κέντρα στα νησιά, σημειώνοντας πως «περιμένουμε τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών» και εκτιμώντας πως «από βδομάδα θα μπορούμε να ξεκινήσουμε πάλι τη συζήτηση».

Τέλος, ο υπουργός επισήμανε ότι σε τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα (Πέμπτη) στη Βουλή, θα προβλέπεται ότι όσοι έχουν πάρει ήδη άσυλο δεν θα έχουν δικαίωμα παραμονής στις ανοιχτές δομές, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των δομών, των ξενοδοχείων και των διαμερισμάτων. Επίσης, το υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στη μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα όσων μπήκαν στη χώρα πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια: