1.2.20

Που να μην ήταν σκάνδαλο η Novartis!...

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες με την υπόθεση Novartis και σε πολλά επίπεδα.

Ο Ιωάννης Αγγελής, μόλις λίγες μέρες μετά τις καταθέσεις - βατερλό στην Προανακριτική Επιτροπή, εμφανίζεται στον Άρειο Πάγο και «εμπλουτίζει» τις καταθέσεις του, προσθέτοντας επιπλέον στοιχεία στο...
«σενάριο» της «σκευωρίας». Ένα σενάριο όμως που ο ίδιος αποδόμησε πλήρως, παρά τις προσδοκίες της πλειοψηφίας, στην Προανακριτική, καθιστώντας εαυτόν πλήρως αναξιόπιστο.

Η δε κατάθεση Αθανασίου στην Επιτροπή, συνοδεύτηκε από μια εντελώς ανάρμοστη αναφορά και περίεργους ισχυρισμούς σε ζητήματα υγείας και νοσηλείας της Ελένης Τουλουπάκη, την οποία διέψευσε εξ ολοκλήρου η Εισαγγελέας Διαφθοράς σε απάντησή της.

Μπορεί οι υποστηρικτές της θεωρίας της «σκευωρίας» να μην έχουν εισφέρει τεκμήρια των ισχυρισμών τους μέχρι στιγμής, μπορεί ίσως και το πόρισμα της πλειοψηφίας, να μοιάζει προαποφασισμένο, με βάση τις μεθοδεύσεις, όμως η πραγματικότητα δείχνει ότι τα μόνα σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία που έχουν εμφανιστεί, αποδεικνύουν τη σοβαρότητα και τον όγκο του μεγάλου πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου. Άλλωστε, στοιχεία που αποκαλύπτονται στην εισαγγελική έρευνα δείχνουν μεγάλο μέγεθος κατευθυνόμενων συνταγογραφήσεων, όταν κάποιοι αμφισβητούν την ύπαρξη τους σκανδάλου.

Οι «κουμπαριές» Λοβέρδου και η φόρμουλα τιμολόγησης

Όπως μαρτυρά η ανάλυση επιμέρους στοιχείων στην κατάθεση του τελευταίου μάρτυρα Ν. Μανία στην Προανακριτική Επιτροπή, όπως και στην κατάθεσή του στη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, την οποία δεν αρνήθηκε όταν του διάβασε το σχετικό απόσπασμα η βουλευτής Δ. Αυγέρη. Σε αυτή ο Μανίας, πρώην στέλεχος της Novartis, επιβεβαιώνει ότι γνώρισε το Μανιαδάκη ως σύμβουλο του Υπουργού Υγείας Λοβέρδου! Αυτό έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την επιμονή του Μανιαδάκη στις καταθέσεις του αλλά και τη συμπεριφορά των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ στην προανακριτική, να υποστηριχθεί ότι Λοβέρδος και Μανιαδάκης ήταν άγνωστοι μεταξύ τους!

Ο ίδιος μάρτυρας την Πέμπτη, επιβεβαιώνει τη μεσολάβηση της κας Φυντανίδου στη συνάντηση που ζήτησε μαζί του ο κουμπάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, δημοσιογράφος, Νίκος Χασαπόπουλος. Όταν ρωτήθηκε πως χαρακτηρίζει την πρόταση που του έκανε ο Χασαπόπουλος να αγοράσει από τον ίδιο τη φόρμουλα που είχε σχεδιάσει για την τιμολόγηση των φαρμάκων, απαντά: «Ήταν αθέμιτο». Ο Μανίας δηλώνει στην προανακριτική ότι δεν γνώριζε τη σχέση «κουμπαριάς» μεταξύ Λοβέρδου και Χασαπόπουλου τη δεδομένη στιγμή ενώ τώρα που έχουν αποκαλυφθεί όλα, επιβεβαιώνει ως σωστή η απόφασή του να μην πουλήσει τη φόρμουλα.

Κληθείς εξάλλου στην Προανακριτική ο Μανίας, δεν σχολιάζει το γεγονός ότι αυτός που του ζητά τη φόρμουλα είναι κουμπάρος του Λοβέρδου ενώ, ακριβώς σε εκείνο το σημείο παρεμβαίνει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δ. Μπιάγκης, για να υποστηρίξει ότι δεν πρέπει να ποινικοποιηθεί η συγγένεια. Σε απάντηση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, του υπενθυμίζει τα σκάνδαλα που αφορούσαν «κουμπάρους» ενώ ο Μανίας δηλώνει άγνοια...

Θοδωρής Καραγιαννίδης
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: