29.2.20

Πέτσας: Αποτρέψαμε 4.000 παράνομες εισόδους...

ΒΙΝΤΕΟ

Για οργανωμένη, μαζική και παράνομη απόπειρα παραβίασης των ελληνικών συνόρων στον Έβρο έκανε λόγο σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μετά τη σύσκεψη που...
συγκάλεσε εκτάκτως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως έγινε γνωστό η Ελλάδα απέτρεψε 4000 εισόδους μεταναστών ενώ οι 66 που κατάφεραν να περάσουν στην ελληνική επικράτεια βρίσκονται υπό κράτηση και ουδεμία σχέση έχουν με την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση ενισχύονται περαιτέρω οι δυνάμεις σε ξηρά και θάλασσα. Όπως είπε ο κ. Πέτσας από σήμερα στη θάλασσα επιχειρούν 52 σκάφη τόσο του Λιμενικού όσο και του Πολεμικού Ναυτικού.

«Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μία οργανωμένη, μαζική, παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας και άντεξε. Προστατεύοντας τα σύνορά μας και της Ευρώπης. Απετράπησαν περισσότερες από τέσσερις χιλιάδες παράνομες είσοδοι. Οι 66 που πέρασαν κρατούνται και δεν έχουν καμία σχέση με τον Ιντλίμπ. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ευχαριστούν και συγχαίρουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή δίνοντας πραγματική μάχη. Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας στην ξηρά και τη θάλασσα. Στον Έβρο μεταφέρονται επιπλέον δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού. Στα νησιά ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και από σήμερα επιχειρούν συνολικά 52 σκάφη του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξει τα σύνορα μας», είπε ο Στέλιος Πέτσας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα κλείσει τα σύνορά της ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξει τα σύνορα μας»...


Δεν υπάρχουν σχόλια: