29.2.20

27 παιδιά του Κολλεγίου ταξίδεψαν στο Μιλάνο...

...μαζί με γονείς...

Πριν συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο, οι 27 μαθητές φέρονται να ταξίδεψαν στο Μιλάνο για να επισκεφτούν το πανεπιστήμιο Bocconi μαζί με τους γονείς τους, στο πλαίσιο της...
επιλογής σχολής για τη συνέχιση των σπουδών τους.

Άγνωστο παραμένει αν και οι υπόλοιποι γονείς που ταξίδεψαν στο Μιλάνο μαζί με τα παιδιά τους, φρόντισαν να ενημερώσουν την διοίκηση του Κολλεγίου και εκείνοι με τη σειρά τους τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Υγείας, ώστε να υπάρχει πλήρης γνώση όλων των κινήσεων που έγιναν πριν την μεγάλη εκπαιδευτική εκδρομή του κολλεγίου Ψυχικού στο Λονδίνο, στην οποια συμμετείχαν 100 μαθητές, ανάμεσα τους και η κόρη της 40χρονης που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται εδώ και μερικά 24ωρα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Αττικού νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι η ημερομηνία που θα μπορούσαν να είχαν ταξιδέψει και άλλοι μαθητές από το Κολλέγιο Ψυχικού στο Μιλάνο για να επισκεφτούν το πανεπιστήμιο του Bocconi ήταν η Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της Open Day, οπότε όσοι βρέθηκαν εκεί είχαν προγραμματίσει το ταξίδι τους καιρό πριν.

Γονέας μαθητή που συμμετείχε στην εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρχουν γονείς που να μην έχουν αναφέρει στις Αρχές το ταξίδι τους στο Μιλάνο για το Bocconi, επειδή προφανώς θέλησαν να γλιτώσουν την ταλαιπωρία αλλά και τον "διασυρμό", φοβούμενοι ότι θα σχολιάζονταν στον κοινωνικό τους κύκλο.

Οι υπόλοιποι γονείς ωστόσο, πρόσθεσε ο ίδιος γονέας, έχουμε βάσιμους λόγους να ανησυχούμε, αναμένοντας τα αποτελέσματα από τα δείγματα που πήραν οι γιατροί στο Λονδίνο από το κορίτσι και το αγόρι που παρέμειναν στην βρετανική πρωτεύουσα και δεν μπήκαν με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους στη πτήση τσάρτερ που ναύλωσε το ιδιωτικό κολέγιο, αλλά και από τους πέντε ακόμη μαθητές που διαγνώστηκαν κατά την άφιξη τους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα συμπτώματα του κορωνοϊού, όπως επίσης και για τον ακριβή αριθμό των μαθητών και των γονέων που ταξίδεψαν στο Μιλάνο λίγες μέρες νωρίτερα και δεν το έχουν αναφέρει.

Σημειώνεται ότι το οικονομικό πανεπιστήμιο του Bocconi στο Μιλάνο θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα και για τους μαθητές του IB και ένα από τα πρώτα στις επιλογές τους και χρειάζεται να διαθέτεις υψηλή βαθμολογία για να σε δεχθούν. Είναι το πρώτο ιταλικό πανεπιστήμιο που απένειμε πτυχίο στις Οικονομικές σπουδές,αναγνωρίζεται ως το καλύτερο πανεπιστήμιο της Ιταλίας για σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών και διατηρεί επαφές με όλα τα μεγάλα οικονομικά πανεπιστήμια του κόσμου. Επίσης, αναγνωρίζεται η ιδιαίτερη προσήλωσή του στην έρευνα καθώς και οι στενές του σχέσεις με την επιχειρηματική κοινότητα της Ιταλίας.

Την ίδια στιγμή, άλλα μεγάλα κολλέγια της πρωτεύουσας, για παράδειγμα ο Μωραΐτης, με γράμμα που εστάλη στους γονείς των μαθητών, έκαναν γνωστό ότι εκτός από τις εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό, αναστέλλονται και οι ημερήσιες σε θέατρα και μουσεία, ενώ εξετάζονται τρόποι μαθητικής υποστήριξης εξ αποστάσεως, ιδίως των μαθητών που ετοιμάζονται για τελικές εξετάσεις, σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία για μεγάλο χρονικό διάστημα...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: