29.2.20

Έκκληση για ψυχραιμία...

«Ετοιμαζόμαστε για τις επόμενες φάσεις εξάπλωσης του κορονοϊού»...

Έκτακτη σύσκεψη για τις εξελίξεις στο ζήτημα του κορονοϊού σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι κυβέρνηση έχει σχέδιο και...
ετοιμάζεται τις επόμενες φάσεις εξάπλωσης του ιού»

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε δημόσια όσους δούλεψαν μέχρι τώρα προσθέτοντας το εξής: «Νομίζω έχουμε αντιμετωπίσει αυτή την κρίση με τον μέγιστο δυνατό επαγγελματισμό. Έχουμε δείξει ότι ήμασταν έτοιμοι».

Επίσης, τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να ακολουθούν τις συμβουλές των ειδικών και απηύθυνε έκκληση για αποφυγή πανικού. «Το μήνυμα είναι πάρα πολύ σαφές, πρέπει να φτάσει σε κάθε σπίτι: Να δείχνουμε ψυχραιμία και να γνωρίζουμε βέβαια -όπως έχετε πει πολλές φορές- ότι μπορεί μεν να είμαστε στην αρχή αλλά μιλάμε για μία ασθένεια η οποία δεν έχει ουσιαστικά διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά της γρίπης. Κατά συνέπεια δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με υπερβολικό πανικό» είπε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντοντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Χθες ο τελευταίος σημείωσε πως δεν υπάρχει ένδειξη συνεχιζόμενης μετάδοσης στην κοινότητα και εκτίμησε πως η αναστολή μαζικών συγκεντρώσεων, εκτός των καρναβαλιών, δεν κρίνεται απαραίτητη. Πάντως, όπως γράφει σήμερα η «Εφ.Συν.», το υπουργείο Υγείας, «βρίσκεται υπ’ ατμόν προετοιμάζοντας ανάλογα με τις εξελίξεις την επόμενη ημέρα, εξετάζοντας το ενδεχόμενο εφαρμογής και άλλων προβλεπόμενων μέτρων από την πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: