1.2.20

Τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ θα πραγματοποιούν σήμερα Σάββατο από τις 12 το μεσημέρι οι αγρότες, με αφορμή της 28ης «Agrotica». Σύμφωνα με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, πιθανά να υπάρξουν συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τη μη τήρηση των...
δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, κύρια αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων είναι η εφαρμογή και ισχύ εγγυημένων κατώτερων τιμών για τα προϊόντα που παράγονται, η παροχή αφορολόγητου πετρελαίου, η μη ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ. 
Ενόψει, λοιπόν, του παναγροτικού συλλαλητηρίου, οι αγρότες στη Θεσσαλία παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί, πραγματοποιώντας συνελεύσεις για την προοπτική συνέχισης του αγώνα τους. Επίσης, αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.



Στην Κρήτη, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ηρακλείου καλούν σε κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων. Ο Αγροτικός Σύλλογος Πλατάνου Ν. Ρεθύμνης κάλεσε σήμερα στις 10 το πρωί στον κόμβο στις Μάντρες, στο Ρέθυμνο, ενώ στα Ανώγεια, η Επιτροπή Αγώνα των κτηνοτρόφων καλεί στο Μετόχι (Δισταύρι) στις 12 το μεσημέρι. Επίσης στις 10 το πρωί, το Μπλόκο Πραιτωρίων Ηρακλείου κάλεσε σε παρέμβαση στο κατάστημα Ηρακλείου του ΕΛΓΑ.



Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας κάλεσε σε συλλαλητήριο, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο, στις 11 π.μ.

Οι αγρότες Αργολίδας θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία από το μπλόκο που έχει στηθεί στο ύψος του Νυμφαίου, για το κέντρο του Άργους.

Ενώ, μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου, οι αγρότες αναμένεται να στήσουν μπλόκο στον κόμβο του Αντιγόνου.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου Κώστας Χατζής στο βίντεο εξηγεί γιατί οι αγρότες της Ελλάδας βγήκαν ξανά στους δρόμους και ξεκαθαρίζει πως αν χρειαστεί, τα τρακτέρ θα φτάσουν έξω από τη Βουλή των Ελλήνων...


flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: