9.3.19

Από YouTube και Facebook «κατασκεύασαν» ενόχους...


... για διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών...
Ασφαλίτες, αφού σάρωσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη συνέχεια άνοιξαν ακόμη και τον φάκελο με τους εγκληματίες ώστε να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο...
Ειρηνοδικείο Αθηνών για να διαμαρτυρηθούν για τους πλειστηριασμούς.

Με τακτικές που δείχνουν να ποινικοποιείται ακόμη και η συμμετοχή πολιτών σε διαδηλώσεις, καλούνται ο ένας μετά τον άλλο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) να απολογηθούν για πράξεις που τους καταλογίζει η Κρατική Ασφάλεια. Ακόμη και άτομα που φέρονται να μην είχαν συγκεκριμένη δράση, αλλά απλώς να ανάρτησαν στο Διαδίκτυο υλικό από τα επεισόδια, εμφανίζονται στην πολυσέλιδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης από την ΕΛ.ΑΣ. Για το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή η δικογραφία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Εισαγγελία προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση, κύκλοι της ΛΑΕ καταγγέλλουν ότι τους «θέλουν σε καθεστώς ομηρίας μέχρι τις εκλογές», κάνοντας λόγο για πογκρόμ διώξεων κατά πρώην συντρόφων.

Με το αιτιολογικό ότι έσπρωχναν τις ασπίδες και ότι αγριοκοίταζαν αστυνομικούς, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος ταυτοποίησε 14 μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών που συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 29 Νοεμβρίου 2017.

Μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο η Κρατική Ασφάλεια, λαμβάνοντας υπόψη της και καταθέσεις αστυνομικών που βρίσκονταν τότε σε διατεταγμένη υπηρεσία, διαπίστωσε ότι μέλη της Λαϊκής Ενότητας αλλά και του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» προέβησαν σε πράξεις για τις οποίες κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στη ΓΑΔΑ και οι οποίες φέρονται να συνδέονται με τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, ολοκληρωμένης και απόπειρας από κοινού και διατάραξης κοινής ειρήνης, με τον επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη να χαρακτηρίζεται υποκινητής.

Διαβάστε περισσότερα, ΕΔΩ...

πηγη iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: