2.3.19

Πώς να προστατευτείτε από “viral hoaxes”...


...και ψεύτικους πανικούς του ίντερνετ...

Ένας Θεός ξέρει τι κάνουν σήμερα τα παιδιά online, έτσι δεν είναι; Έχουν τα TikToks τους και τα Snapchats τους και τα Instagram τους, την ώρα που...
οι γονείς ποστάρουν ακόμα στο Facebook και στο Twitter. Αυτή η αποσύνδεση μεταξύ ενηλίκων και παιδιών στη χρήση του ίντερνετ, ενισχύει το άγχος των γονιών και στην περίπτωση viral fakes όπως συνέβη αυτές τις μέρες με το "Momo challenge", προκαλώντας πανικό και παραπληροφόρηση.   

Αν πέσετε πάνω σε μια προειδοποίηση στα social media σχετικά με κάποια νέα επικίνδυνη ιογενή πρόκληση ή "viral challenge", σαν το tweet που ξεκίνησε όλον αυτόν τον πανικό με την περιβόητη τρομακτική κούκλα Momo που υποτίθεται ότι ζητούσε από παιδιά να διεκπεραιώσουν τρομακτικές προκλήσεις και τελικά αποδείχτηκε απάτη (hoax), καταρχάς πάρτε μια ανάσα.   

Πριν πατήσετε «κοινοποίηση» ή retweet, αναρωτηθείτε δύο πράγματα: «Γνωρίζω ποιανού το συμφέρον εξυπηρετεί μια τέτοια ανάρτηση;» και «Ποιες πληροφορίες μου λείπουν για να έχω πιο πλήρη άποψη;». Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε στα ερωτήματα, μην κάνετε καμία κίνηση.   



Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ 

Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: