17.3.19

Υποψήφιος; Πόθεν έσχες, ποινικό μητρώο και... twitter...



Πλέον, στα κριτήρια για μία υποψηφιότητα θα πρέπει να περιλαμβάνεται και η δημόσια παρουσία κάθε υποψηφίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όσα γράφονται στο twitter και στο Facebook δεν είναι μία κουβέντα που...

ειπώθηκε μεταξύ φίλων. Δεν είναι ιδιωτική σφαίρα. Είναι λόγια που απαγγέλλονται στην σύγχρονη, ηλεκτρονική «αρχαία αγορά» ή στην «εκκλησία του Δήμου», αν θέλετε...

Όσοι παρακολουθούμε στενά το πολιτικό ρεπορτάζ, γνωρίζουμε τα διαφορετικά κριτήρια που χρησιμοποιούνται για την ανάδειξη των υποψηφίων των κομμάτων. Όπως βέβαια και τους λόγους αποκλεισμού, που οδηγούν κάποιες «βέβαιες» υποψηφιότητες να μην ανακοινώνονται ποτέ.

Ως προς τα κριτήρια, υπάρχουν πολλά. Και διαφορετικά.

Η αναγνωρισιμότητα του υποψηφίου, το «πέρασμά» του στην περιοχή που επιθυμεί να εκπροσωπήσει, η πολιτική και κοινωνική του διαδρομή. Και, φυσικά, η γνωριμία με τον εκάστοτε αρχηγό και το περιβάλλον του, οι ενδεχόμενες παράλληλες πορείες με την ηγετική ομάδα που έχει το πάνω χέρι κάθε φορά, οι πιέσεις διαφόρων κέντρων υπέρ ή εναντίον μιας υποψηφιότητας.

Υπάρχουν και τα κριτήρια αποκλεισμού: Ένα προβληματικό «πόθεν έσχες», ένα στιγματισμένο «ποινικό μητρώο», πέραν των όσων προβλέπονται στην εκλογική νομοθεσία, θα έπρεπε, κανονικά, να λειτουργούν αποτρεπτικά για μία υποψηφιότητα. Όπως και, συνήθως, συμβαίνει. Εννοείται ότι τα επιτελεία των αρχηγών «σκαλίζουν» και άλλα πράγματα, που αφορούν στην προσωπική πορεία και ζωή κάθε υποψηφίου. 'Η λένε ότι το πράττουν, τουλάχιστον.


Γιώργος Π. Τερζής

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: