2.3.19

Υποβάθμιση της «δημοσιογραφικής ικανότητας»...


Ακόμη ένα δείγμα ανεξάρτητης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας του ομίλου Αλαφούζου με αφορμή την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Moody's.
Και καλά η...
Ν.Δ. ως αξιωματική αντιπολίτευση είναι προφανές ότι αντιδράει νευρικά σε κάθε είδηση που αφορά μια κάπως καλύτερη εικόνα της χώρας αφού αυτό μοιραία αντανακλά στους χειρισμούς της κυβέρνησης. Για το μέσο ενημέρωσης, όμως, αυτή η εξόφθαλμη υποβάθμιση μιας είδησης για πολιτικούς λόγους είναι απλή -θα μας επιτρέψετε- κομματική κακομοιριά.

Για του λόγου το αληθές πρώτη κεντρική είδηση στο δελτίο του ΣΚΑΪ στις 26/9/2018, με την κυρία Σία Κοσιώνη να ακούει με προσοχή τις εξηγήσεις για τους λόγους που δεν είχε προχωρήσει ο διεθνής οίκος στην αναβάθμιση, «διαψεύδοντας τις προσδοκίες που ήθελαν αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης στο B2 και επιβεβαιώνοντας τον τίτλου του πιο αυστηρού οίκου»

Η χθεσινοβραδινή είδηση για την αναβάθμιση ήρθε αργά το βράδυ και έτσι προς το παρόν δεν ασχολήθηκε (ούτε μάλλον πρόκειται να ασχοληθεί) με το θέμα το κεντρικό δελτίο. Όμως και τα μικρά δελτία του ραδιοφώνου εξαφάνισαν γρήγορα γρήγορα την είδηση από τα δελτία τους διότι δεν μπορεί να χαλάει η πραγματικότητα την εικόνα της χειρότερης κυβέρνησης που είχε ποτέ η χώρα.

Στο πνεύμα αυτό, ακόμα και η είδηση της αναβάθμισης παρουσιάστηκε με πολλές πολλές εξηγήσεις και αναφορές στις υποσημειώσεις, ενώ τα σχετικά επαινετικά δημοσιεύματα των γερμανικών και όχι μόνο εφημερίδων (από τα χείλη των οποίων κρέμονται τόσο συχνά οι σχολιαστές του ομίλου) απλώς δεν θεωρήθηκε αναγκαίο να αναδημοσιευτούν στην ιστοσελίδα ή να αναφερθούν στο δελτίο.

Το ακόμα καλύτερο είναι ότι παίζουν πλέον στα δελτία ειδήσεων του ραδιοφώνου μόνο την απάντηση του Χρήστου Σταϊκούρα στην παρατήρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το κακό timing της Ν.Δ. Μια απάντηση που δεν διαφέρει και πολύ από τη παιδική αντίδραση ενός μαθητή που τον πείραξε ο διπλανός του.



Α.Ψ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: