29.3.19

«Δεν τους προλαβαίνουμε με τα δανεικά και αγύριστα»...



«Μετά το θαλασσοδάνειο του συνεργάτη του κ. Στουρνάρα, στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατηγορούνται μαζί με τραπεζικούς για θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων. Δεν τους προλαβαίνουμε με τα δανεικά και αγύριστα…», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε...
ανακοίνωση του.

«Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, αντί να αγχώνεται για τις δημοσκοπήσεις, μήπως και ξαναπιάσουν την κουτάλα με το ΠΑΣΟΚ, ας ζητήσει έστω μία συγγνώμη. Και μετά να εξηγήσει πώς και πότε θα επιστρέψει τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

 Υπενθυμίζεται ότι παραγγελία για την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών σε οικονομικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και σε στελέχη πέντε τραπεζών, απέστειλε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η Οικονομική Εισαγγελία για επισφαλείς δανειοδοτήσεις των δύο κομμάτων την περίοδο 2000-2011 που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ.

Μετά από μακροχρόνια έρευνα που διενέργησε ο εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης, η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, από την οποία η Οικονομική Εισαγγελία ζητά να ασκήσει ποινικές διώξεις σε περίπου 115 εμπλεκόμενους από τις τράπεζες και από τα κόμματα -είτε ήταν υπεύθυνοι των οικονομικών τους την επίμαχη περίοδο είτε υπογράφοντες επίμαχες δανειακές συμβάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: