15.3.19

Παπανδρέου: Εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή…

Για τα γεγονότα πριν και μετά το 2009, τις δραματικές ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή, το βάρος που σήκωσε ο ίδιος στις πλάτες του αλλά και...
την σημερινή πολιτική κατάσταση μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην εκπομπή Focus (ΕΡΤ) και στον Πάνο Χαρίτο.

«Δεν ήμασταν εμείς που διπλασιάσαμε το χρέος, δεν κρύψαμε εμείς το έλλειμμα. Αντίθετα, εμείς έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την μεγαλύτερη κρίση της χώρας μας στην Μεταπολίτευση», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

Το Καστελόριζο ήταν νομοτέλεια μετά την αποτυχημένη, εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή. Κατακρίνω όσους προσπαθούν να συγκαλύψουν αυτή την πολιτική.

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον για τις επιλογές που έκανε το 2009 καθώς και για τις σχέσεις του με καραμανλική συνιστώσα.

«Έπρεπε όλες οι δυνάμεις να βάλουν πλάτη. Τότε - αν ήθελε ο κ. Τσίπρας - έπρεπε να απευθυνθεί στις Κεντροαριστερές δυνάμεις» δήλωσε ο  Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στην περίοδο της πρωτοφανούς κρίσης το 2009, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το ΠΑΣΟΚ, πριν το πρώτο Μνημόνιο.

«Έπρεπε (ο κ. Τσίπρας) να είχε πει "εγώ θέλω με εσάς να κάνω προοδευτικές αλλαγές". Επέλεξε, όμως συνειδητά να συμμαχήσει με την Ακροδεξιά».

Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας για την πρώτη αριστερή κυβέρνηση είπε: «Είναι θετικό που άνοιξαν στον ΣΥΡΙΖΑ στα μάτια τους για το τι γίνεται στον κόσμο. Αντί όμως να κάνουν ρηξικέλευθες αλλαγές, έδειξαν τη δίψα τους για την εξουσία».

Καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι καλλιεργεί μια καραμανλική συνιστώσα, κάτι που φάνηκε με τη στήριξή του στην επιλογή του Πρ. Παυλόπουλου (ενός εκ των πρωτεργατών της καραμανλικής κρίσης, όπως είπε) για Πρόεδρο της Δημοκρατίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: