30.3.19

«Ιστορικός μας αντίπαλος η συντήρηση»...


«Οχι στο δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο Γιώργος Παπανδρέου...

Συντήρηση είναι η Δεξιά, αλλά αλήθεια είναι και ότι συντηρητική είναι και η πολιτική που εφάρμοσε και εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ», εκτίμησε στην ομιλία του στο έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο Γιώργος Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι...

 στο δίλημμα Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝ.ΑΛΛ. λέει «όχι».

«Λέμε όχι στο δίλημμα Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ. Το δίλημμα είναι: ουσιαστική αλλαγή ή απλώς παραλλαγή», συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός καλώντας σε συλλογική στήριξη του εγχειρήματος του Κινήματος Αλλαγής για να εφαρμοστούν πραγματικά προοδευτικές πολιτικές στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ είδαν την κρίση ως ευκαιρία και αποτελούν αμφότεροι τις δύο όψεις της συντήρησης, «συμμαχούν και πορεύονται χέρι χέρι, με ένα εξωθεσμικό σύστημα εξουσίας, έτσι ώστε το ένα χέρι να νίβει το άλλο».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Κάποιοι μάλιστα τρομάζουν δήθεν σήμερα από την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, την ίδια ώρα που συγκυβερνούν συνειδητά και ως αποτέλεσμα των αντιλήψεών τους επί τετραετία με ακροδεξιούς. Η συμμαχία τους, οι γέφυρές τους, οι υποσχέσεις τους δεν αφορούν τον ελληνικό λαό. Με μεγάλη ευκολία βαφτίζονται μέλη μιας, κατ' όνομα βεβαίως, προοδευτικής συμμαχίας, ο κ. Παυλόπουλος, αλλά και ο κ. Καμμένος, ο κ. Παπαγγελόπουλος και άλλες επιφανείς προοδευτικές προσωπικότητες. Δυστυχώς, κάποιοι με μεγάλη ευκολία κάνουν κάποιες επιλογές που τις χαρακτηρίζουν προοδευτικές, αλλά αντί αυτές να αποσκοπούν σε μια καλύτερη επόμενη ημέρα, μετατρέπονται σε αχρείαστα και επιβλαβή διλήμματα. Διλήμματα που χωρίζουν και παθητικοποιούν τους πολίτες».

Εξίσου αυστηρός στις εκφράσεις του ήταν ο κ. Παπανδρέου για τη Ν.Δ., για την οποία δήλωσε: «Κάποιοι άλλοι επιχειρούν να προβάλουν ως μεταρρυθμιστική πολιτική τις νεοφιλελεύθερες επιδιώξεις τους. Πού είναι η συγγνώμη σας, κύριοι της Ν.Δ.; Πότε αναλάβατε τις ιστορικές σας ευθύνες για την έλευση της κρίσης; Πότε αποβάλατε την πελατειακή σας αντίληψη για τη διαχείριση του πλούτου του ελληνικού λαού; Και, συντρόφισσες και σύντροφοι, μη σας ξεγελά η δήθεν αντιπαλότητα Καραμανλικών, Σαμαρικών και Μητσοτακικών. Λεοντή αλλάζουν, δεξιοί παραμένουν, τα ίδια πάνω-κάτω συμφέροντα υπηρετούν. Τους ενώνει η νομή της εξουσίας. Είναι εθνικό, αλλά και προοδευτικό μας καθήκον να μην παραιτηθούμε, να μην αποδεχθούμε τα φαινόμενα αυτά. Είναι θλιβερό ότι περάσαμε με ευκολία από το κράτος των νταβατζήδων, στο κράτος των μαφιόζων και των παρακρατικών, αντάμα με φασίστες και ακροδεξιούς από τη μία και με θιασώτες της βίας ως μαμής της ιστορίας από την άλλη».

Δημήτρης Κουκλουμπέρης 
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: