2.3.19

Συριζομαδουρονόμικς...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε εχθές η Έφη Αχτσιόγλου, ο Φεβρουάριος έκλεισε με ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, δημιουργήθηκαν περίπου 28.000 νέες θέσεις εργασίας, αριθμός που...
αποτελεί την υψηλότερη επίδοση για Φεβρουάριο από το 2001 μέχρι σήμερα.

Υπάρχει ένας συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο τα στοιχεία αυτά του συστήματος Εργάνη είναι σημαντικά. Τον μήνα αυτόν υλοποιήθηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού. Και τα στοιχεία διαψεύδουν όλους αυτούς που φοβόντουσαν -ή κατά βάθος ήλπιζαν- ότι η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα προκαλούσε απώλεια θέσεων εργασίας.

Αποδεικνύεται ότι η αγορά εργασίας μπορεί να ενσωματώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού και παράλληλα να συνεχίσει την ανάπτυξή της. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τους ίδιους τους εργαζομένους, αλλά συνολικότερα για την αναθέρμανση της οικονομίας.

Να λοιπόν που όσοι είχαν βγει στα κεραμίδια, φωνάζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει προεκλογική πελατειακή πολιτική με κίνδυνο να τα ρίξει όλα στα βράχια, διαψεύδονται πανηγυρικά. Και δεν είναι μόνο αυτό στο οποίο διαψεύδονται.

Τις προηγούμενες μέρες είχε ανθίσει μέσα τους η ελπίδα ότι οι μεταμνημονιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως οι 120 δόσεις, η ρύθμιση των κόκκινων δανείων, η προστασία της πρώτης κατοικίας, το επίδομα ενοικίου κ.λπ., θα φάνε ένα γερό χαστούκι από τους εταίρους μας και τις αγορές. Και εδώ έπεσαν έξω.

Τα επιτόκια δανεισμού πέφτουν, η αναβάθμιση της οικονομίας μας από τους οίκους αξιολόγησης θεωρείται δεδομένη και η έξοδος στις αγορές με δεκαετές ομόλογο, η πρώτη μετά το 2009, είναι θέμα ημερών.

Αλλά τόσα ξέρουν από οικονομία οι συριζομαδούροι...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: