21.3.19

Πλήρη απαλλαγή της ηθοποιού και του παρουσιαστή...

...«δείχνει» η εισαγγελέας για το «σουσάδικο της κόκας»...

Την ενοχή των 23 από τους 27 κατηγορούμενους για διακίνηση κοκαΐνης σε εστιατόριο σούσι στο Κολωνάκι ζήτησε η εισαγγελέας, με πρόταση που υπέβαλε σήμερα στο...
Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Παράλληλα, ζήτησε την πλήρη απαλλαγή των τεσσάρων μετόχων του καταστήματος, μεταξύ των οποίων γνωστός παρουσιαστής και γνωστή ηθοποιός και την ενοχή των υπολοίπων 23 με ευνοϊκή μετατροπή του κατηγορητηρίου.

«Υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν οι τέσσερις μέτοχοι ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους», κατά την κρίση της.

Για τον πέμπτο μέτοχο, 55χρονο επιχειρηματία, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία, κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών.

Σχετικά με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, θαμώνες του καταστήματος, ανάμεσα στους οποίους και γνωστοί στον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό χώρο, η κρίση της εισαγγελέως είναι πως πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι για κατοχή ναρκωτικών προς ιδία χρήση κατά μετατροπή της κατοχής προς διακίνηση. «Τα πρόσωπα αυτά δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες, αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ιδίαν χρήση», είπε.

Παράλληλα, ζήτησε για όσους κατηγορούμενους προέβαλλαν ισχυρισμούς τοξικοεξάρτησης και προσκόμισαν αποδεικτικά έγγραφα, να γίνουν αποδεκτοί από το δικαστήριο.

Τέλος, προσδιόρισε το όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση κοκαΐνης σε ποσό μικρότερο των 75.000 ευρώ, αντί για μεγαλύτερο που δέχεται το κατηγορητήριο. Η εισαγγελική εισήγηση αφορά την απάλειψη της επιβαρυντικής, για την επιμέτρηση ποινών, διακεκριμένης περίπτωσης της τέλεσης του αδικήματος διακίνησης ναρκωτικών «κατ’επάγγελμα», που αποδίδεται όταν το όφελος προσδιορίζεται σε ποσό πάνω από τις 75.000 ευρώ.

Η απόφαση του δικαστηρίου, που εκδικάζει την υπόθεση από τον περασμένο Δεκέμβριο, θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: