29.3.19

Έξι χρόνια με αναστολή...



...σε δύο για το δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού...

Σε ποινή φυλάκισης 6 ετών με αναστολή στην έφεση και εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Ιταλός συντηρητής των...
παιχνιδιών λούνα παρκ στο Ελληνικό, καθώς και ο Έλληνας διαχειριστής του, μέσα στο οποίο τον Απρίλιο του 2014 κατά τη διάρκεια παιχνιδιού βρήκε τραγικό θάνατο ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 11χρονη αδελφούλα του μπροστά στα μάτια των γονιών τους.

Και οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών, μετατρέποντας ωστόσο το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ένοχος κρίθηκε ακόμη ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος (ο οποίος φυγοδικεί) για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμελείας, με την έδρα να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή. Αθώοι κρίθηκαν οι δύο Πακιστανοί υπάλληλοι του λούνα παρκ.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία υπήρξε αμέλεια των κατηγορουμένων στο να ληφθούν τα δέοντα προστατευτικά μέτρα από τους κατά νόμο υπεύθυνους για τη λειτουργία του λούνα παρκ.

«Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από το νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι δυο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής ήταν απλοί υπάλληλοι εργάζονταν λίγες ημέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφάλειας», υπογράμμισε ο εισαγγελέας της έδρας.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: