29.3.19

Μαφία Φυλακών - Καταθέτει στον ανακριτή ο Άρης Φλώρος...

Κατάθεση από τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο λαμβάνει ο εφέτης ειδικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» ενώπιον του οποίου θα οδηγηθούν σήμερα οι...
δικηγόροι Γιώργος Αντωνόπουλος και Χρύσα Κιουμουρτζή, που συνελήφθησαν χθες μετά από ένταλμα που εξέδωσε.

Ο εφέτης εξετάζει ως μάρτυρα τον επιχειρηματία για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του πρώην δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, και της συναδέλφου του Χρύσας Κιουμουρτζή, για συμμετοχή στο κύκλωμα της «μαφίας των φυλακών». Ο κ. Φλώρος μετά από καταθέσεις βαρυποινιτών που τους αποδίδεται ρόλος στο κύκλωμα των φυλακών, καταδικάστηκε πριν ένα χρόνο σε κάθειρξη 13 ετών ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας σε βάρος του δικηγόρου.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας και κυρίως από τις καταγραφές συνομιλιών των βαρυποινιτών που έχει σχηματιστεί για την «μαφία των φυλακών», φαίνεται πως ο δικηγόρος συνομιλούσε συχνά με τον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος στην ομάδα του οποίου φαίνεται να ανήκαν και οι δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Νωρίτερα, το Newpost έφερε στο φως της δημοσιότητας μέρος από την απομαγνητοφώνηση των τηλεφωνικών συνομιλιών του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλο με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της εγκληματικής ομάδας, τον κρατούμενο Κλ. Λεκοτσάι. Σύμφωνα με τις καταγραφές, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ο κ. Αντωνόπουλος φέρεται να βοηθάει τον Κλ. Λεκοτσάι με χρηματικά ποσά και την εύρεση δικηγόρου, αλλά και να συνεννοείται μαζί του για τη στάση που θα κρατούσε στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο Λεκοτσάι είναι κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας στο παρελθόν σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου.

Η κατάθεση Φλώρου

Εκβιασμούς από αλβανούς κρατούμενους σε βάρος του, αλλά και τη δράση κυκλωμάτων εντός των φυλακών, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρας.

Στην κατάθεσή του ο Αρ. Φλώρος ανάφερε πως τον Ιούνιο του 2017 ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, υπαρχιφύλακας του μετέφερε ότι ο κατηγορούμενος Κλοντιάν Λεκοτσάι τηλεφώνησε και είπε ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια του, αν δεν του δώσει 5 εκατ. ευρώ.

Ακόμη ο Αρ. Φλώρος αναφέρθηκε σε συνάντηση δικηγόρων το περιεχόμενο της οποίας του είχε μεταφέρει το καλοκαίρι του 2017 ο δικηγόρος του Μιχ. Ζαφειρόπουλος.

Σύμφωνα με τον Αρ. Φλώρο, η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα μεταξύ του αδικοχαμένου ποινικολόγου και δύο συναδέλφων του.

Όπως ανέφερε ο Αρ. Φλώρος, εκεί οι δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι του ζητούν 2 εκατ. ευρώ για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί.

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων φέρεται να είπε: «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους».

Όπως κατέθεσε ο Αρ. Φλώρος, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του είπε να μην δώσει ούτε ένα ευρώ, γιατί δεν ήταν ένοχος και δεν είχε λόγο να ανησυχεί αλλά να ειδοποιήσει την οικογένειά του για τις απειλές.

Υπ. Δικαιοσύνης: Το κουβάρι βίας και εγκλήματος στις φυλακές ξεπλέκεται

«Η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης» αναφέρει μεταξύ άλλων από την πλευρά του σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης, με αφορμή τις συλλήψεις των δύο δικηγόρων.

Μάλιστα, το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει πως «το κουβάρι βίας και εγκλήματος, μέσα ή έξω από τις φυλακές, σιγά-σιγά ξεπλέκεται»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: