12.3.19

Τα πρώτα 10 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ...

Η ώρα των ανακοινώσεων έφτασε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τουλάχιστον τα πρώτα 10 ονόματα από τα 42 του ευρωψηφοδελτίου αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που θα...
αρχίσει στις 12 το μεσημέρι. Οι ζυμώσεις το τριήμερο που πέρασε ήταν έντονες και τα τηλέφωνα μεταξύ Κουμουνδούρου και Μαξίμου πήραν “φωτιά”, προκειμένου να δοθεί το “πράσινο φως” για να ειδοποιηθούν οι υποψήφιοι.

Στο ψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνονται οι 3 νυν ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα, αλλά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Την πρώτη δεκάδα θα συμπληρώσουν ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης και η νομικός Άννα Θεοδώρα Παπαδημητρίου Τσάτσου, όπως είχε δημοσιεύσει το newpost.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επιλογές της κυβέρνησης είναι η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, που βρέθηκε πρόσφατα στην εκδήλωση των ευρωσοσιαλιστών στην Αθήνα, σηματοδοτώντας στο πρόσωπό της το άνοιγμα στην κεντροαριστερά, αλλά και η Μυρσίνη Λοΐζου, γραφίστρια στο επάγγελμα και κόρη του μουσικοσυνθέτη Μάνου Λοΐζου.

Ο Γιονούς Μοχαμαντί, πρόεδρος του ελληνικού Φόρουμ Μετανάστευσης, αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να δώσει τη μάχη της Ευρωβουλής θέλοντας από την κυβέρνηση να τονίσουν την προτεραιότητα που δόθηκε στο προσφυγικό τα τελευταία χρόνια και το ανθρωπιστικό πρόσωπο που έδειξε η Ελλάδα. Ο Γιονούς Μοχαμαντί είναι από το Αφγανιστάν και το 2016 είχε επιλεγεί από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να τιμηθεί με το βραβείο «Alison Des Forges» για την ακτιβιστική δράση του.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να συζητηθεί το άνοιγμα στον μεσαίο χώρο, που επιχειρείται μέσω του ευρωψηφοδελτίου, καθώς και η σημασία των συγκεκριμένων εκλογών. Θα σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα που θα κάνει το κόμμα για τη στήριξη των υποψηφιοτήτων, αλλά και τα υπόλοιπα πρόσωπα που θα ολοκληρώσουν τη λίστα των 42.

Πολλά είναι τα στελέχη που υποστηρίζουν πως το πολιτικό στίγμα που θέλει να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας, ότι η φετινή ευρωκάλπη έχει χαρακτήρα εθνικών εκλογών, θα γίνει πιο σαφές, αν δίπλα στον Δημήτρη Παπαδημούλη τοποθετητούν και δύο ακόμα ισχυρές κομματικές ή και κυβερνητικές υποψηφιότητες.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τελικές αποφάσεις του Μαξίμου σχετικά με την Έλενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη, αφού οι πληροφορίες εξακολουθούν να τους θέλουν κοντά στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση προχωρήσει και στην αλλαγή του νόμου του 2014, σύμφωνα με τον οποίο οι εν ενεργεία βουλευτές δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για την ευρωβουλή.

Συζητήσεις, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, φαίνεται να είναι σε εξέλιξη και με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, με τη ΔΗΜΑΡ να έχει ενεργό ρόλο στη δημιουργία του νέου προοδευτικού πόλου, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο για το πως θα κινηθεί η Λούκα Κατσέλη...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: