21.11.16

Ο Σνόουντεν αποκαλύπτει τον ουρανοξύστη - κέντρο παρακολούθησης της NSA...

Βρίσκεται στην καρδιά του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, κρυμμένος σε κοινή θέα.
Δείτε ΦΩΤΟ...
Το ονόμασαν Project X. Επρόκειτο για μια ασυνήθιστα τολμηρή και εξαιρετικά ευαίσθητη αποστολή: Ένας ουρανοξύστης, κατασκευασμένος να αντέξει μέχρι και...
πυρηνική επίθεση, στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Χωρίς παράθυρα, με 29 ορόφους, τρία υπόγεια επίπεδα, και εφόδια αρκετά να συντηρήσουν 1.500 άτομα επί δύο εβδομάδες σε περίπτωση απειλής.


Ωστόσο, πρωταρχικός σκοπός της κατασκευής του κτιρίου δεν ήταν η προστασία ανθρώπων από την ακτινοβολία σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, αλλά, η δημιουργία ενός  ουρανοξύστη - οχυρού, προορισμένου να διασφαλίσει υπολογιστές με εξαιρετικά σημαντικά δεδομένα.

Σκοπός της κατασκευής του κτιρίου, σύμφωνα με το theintercept.com, υποτίθεται ότι ήταν να στεγάσει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα τηλεπικοινωνιών στις Ηνωμένες Πολιτείες - το μεγαλύτερο κέντρο στον κόσμο για την επεξεργασία υπεραστικών τηλεφωνικών κλήσεων, υπό τη New York Telephone Company, θυγατρική της AT & T.

Στην πραγματικότητα, ο ουρανοξύστης είναι κέντρο παρακολούθησης της NSA, ένα τεράστιος κόμβος κρυμμένος σε κοινή θέα. 



Το κτίριο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο John Carl Warnecke & Associates, το όραμα του οποίου ήταν να δημιουργηθεί ένα κέντρο επικοινωνίας που να μοιάζει με «φρούριο του 20ού αιώνα, όπου τα δόρατα και τα βέλη θα αντικαθιστούσαν τα πρωτόνια και τα νετρόνια, ένας ‘στρατός’ από μηχανήματα ικανός να διεξάγει πολιορκία εκ των έσω».



Η κατασκευή άρχισε το 1969, εν μέσω Ψυχρού Πολέμου και ολοκληρώθηκε το 1974.

Το άσχημο αυτό κτίριο, ο τεράστιος, γκρίζος πύργος από μπετόν και γρανίτη βρίσκεται στην καρδιά του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη- στον αριθμό 33 της Thomas Street- και έχει ύψος 550 πόδια.


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: