1.11.16

Αναστασιάδης: Η λύση του Κυπριακού θα φέρει ανάπτυξη για δεκαετίες...


Η λύση του κυπριακού προβλήματος θα είναι και το μεγαλύτερο βήμα, ή η πιο σημαντική μεταρρύθμιση για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας την Τρίτη στο...
συνέδριο του Economist στην Κύπρο.

Ανέφερε επίσης, ότι μια λύση θα μετατρέψει την Κύπρο σε χώρα μοντέλο σταθερότητας, ενισχύοντας το ρόλο της ως πάροχο ασφάλειας σε μια από τις πλέον ταραχώδεις περιοχές του κόσμου.

Πρόσθεσε, πως η λύση θα ενισχύσει παράλληλα τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και τη συνολική αρχιτεκτονική σταθερότητας της Ένωσης.

Αναφερόμενος στην πορεία της κυπριακής οικονομίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι είναι ευτυχής, καθώς η κυπριακή οικονομία εξέρχεται ενδυναμωμένη από την κρίση και το μνημόνιο.

«Η κυπριακή οικονομία εξέρχεται ενδυναμωμένη από την κρίση και το μνημόνιο. Μετά από σκληρή δουλειά κατορθώσαμε να επανέλθουμε στην ανάπτυξη νωρίτερα από τις προβλέψεις εμπειρογνωμόνων» είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε επίσης, πως σημαντικός πυλώνας στην ανάπτυξη είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: