21.11.16

Ο πολιτικός κόσμος για τον Κωστή Στεφανόπουλο...

Κωστής ΣτεφανόπουλοςΣυλλυπητήριες ανακοινώσεις για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου εξέδωσε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

«Υπήρξε, καθ' όλη τη...
σταδιοδρομία του και ιδίως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτηρίζει την πολιτική διαδρομή του προκατόχου του «πραγματική εθνική παρακαταθήκη και δείκτη πορείας άσκησης πολιτικών και πολιτειακών καθηκόντων» και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ως ένα πολιτικό με όραμα για την κοινωνία και με έγνοια για το συμφέρον της χώρας περιγράφει τον εκλιπόντα Κωστή Στεφανόπουλο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σε ανακοίνωση του οποίου ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη μακρά πολιτική διαδρομή του Κωστή Στεφανόπουλου, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της χώρας, ενώ συλλυπητήρια έστειλε και μέσω twitter:


«Σήμερα, στην εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, της Υπερμάχου Στρατηγού, το Έθνος αποχαιρετά τον εθνικό ηγέτη, τον έντιμο Έλληνα Κωστή Στεφανόπουλο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σε άλλη ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημειώνεται ότι ο Κωστής Στεφανόπουλος αποτέλεσε την προσωποποίηση της αξιοπρέπειας, της εντιμότητας και της ακεραιότητας.

«Ως Πρόεδρος Δημοκρατίας, για δύο θητείες, τίμησε το αξίωμα με υποδειγματικό δημοκρατικό ήθος. Στη μνήμη των Ελλήνων θα μείνει χαραγμένη, μεταξύ άλλων, η φλογερή πατριωτική ομιλία του κατά την επίσκεψη του τότε Αμερικανού Προέδρου κ. Κλίντον στην Αθήνα», προσθέτουν οι ΑΝ.ΕΛΛ.

Τον πρώην Πρόεδρο αποχαιρέτισε, εκ μέρους της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης εκφράζοντας τη βαθύτατη συγκίνησή του.

«Κατά τη μακρά δημόσια πορεία του υπηρέτησε με εντιμότητα πολιτικές αρχές και διακρίθηκε σε κρίσιμες στιγμές του πολιτικού βίου της χώρας για τη γενναιότητα και την παρρησία του. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε το αξίωμά του με την υποδειγματική αφοσίωσή του στο δημόσιο συμφέρον όπως και τη διεκδίκηση και προβολή όλων των αξιών και προταγμάτων που ενώνουν και δεν διχάζουν τον λαό», σημειώνει ο Νίκος Βούτσης.

Στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι ο Κωστής Στεφανόπουλος αφήνει πίσω του ένα πρότυπο εντιμότητας, ήθους και ακεραιότητας, ένα υπόδειγμα πολιτικού που με τη διαδρομή του κέρδισε την εκτίμηση και αναγνώριση φίλων και αντιπάλων.

«Διακρίθηκε ως δικηγόρος και ξεχώρισε ως βουλευτής με τη μοναδική ρητορική του δεινότητα. Διετέλεσε πετυχημένος υπουργός και αποτέλεσε για χρόνια κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας», προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτηρίζει ανεξίτηλο το πέρασμα του Κ. Στεφανόπουλου στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος τίμησε την Ελλάδα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ταυτίστηκε με το ήθος, τη σοβαρότητα, τη συναίνεση, αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, και εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν από τους ανθρώπους που εξύψωσαν την έννοια της πολιτικής. Απέφυγε το λαϊκισμό, σε εποχές που αυτός κυριαρχούσε. Επέλεξε δύσκολους δρόμους κι ας ήξερε ότι θα έχουν πολιτικό κόστος», αναφέρει το Ποτάμι και προσθέτει:

«Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την άψογη θεσμική λειτουργία του συνέβαλε στην αναβάθμιση του κύρους του θεσμού και η προσφορά του εκτιμήθηκε από τους πολίτες. Σε εποχές που η πολιτική απαξιώνεται, το παράδειγμά του ας αποτελέσει οδηγό για το είδος του πολιτικού που έχει ανάγκη η χώρα»

Και η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο twitter: 

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας εξαιρετικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τίμησε τον θεσμό με το ήθος, την εντιμότητα και τη σοβαρότητά του. Επιδίωξή του ήταν να ενώσει και όχι να διχάσει τον ελληνικό λαό. Επεδίωκε τη συνεννόηση και την ενότητα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: