2.11.16

Έσβησε τη «φωτιά» ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ...

Γερούν Ντάισελμλπουμ
Σενάρια για νέες περικοπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα πυροδότησε χθες έγγραφο του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με το οποίο επαναφέρεται το ελληνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην ατζέντα των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Τη… φωτιά που πήγε να ανάψει φρόντισαν να...
σβήσουν αμέσως κυβερνητικά στελέχη με το προφανές για όσους ασχολούνται με τα θέματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ότι δηλαδή οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα έχουν κλείσει με την πρώτη αξιολόγηση.

«Το ασφαλιστικό έχει κλείσει με την πρώτη αξιολόγηση και αυτό που γίνεται τώρα είναι ο έλεγχος της εφαρμογής του νόμου και η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης» καθώς εκκρεμεί η έκδοση σειράς αποφάσεων και εγκυκλίων, και αυτό είναι το αντικείμενο της β' αξιολόγησης, ήταν η ρητή δήλωση του υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κατρούγκαλου.

«Όλα τα υπόλοιπα ανάγονται στο γενικευμένο κλίμα παραπληροφόρησης των ημερών», υπογράμμιζε επίσης ο κ. Κατρούγκαλος αποδίδοντας το θέμα που δημιουργήθηκε σε προσπάθεια αποδόμησης της κυβέρνησης από συγκεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τις δηλώσεις Κατρούγκαλου επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ, Μισέλ Ρέινς, διευκρινίζοντας ότι η αναφορά στο έγγραφο σε «μέτρα για το ασφαλιστικό» δεν έχει να κάνει με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, αλλά με θέματα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

πηγη efsyn.gr

Tο θέμα του Ασφαλιστικού το έκλεισε κι από τη μεριά του -γι' άλλη μια φορά- ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στο συνέδριο της ομοσπονδίας εργαζομένων του ΙΚΑ,  δήλωσε ότι παρά το ότι το ΔΝΤ εξακολουθεί να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση έχει κλείσει το θέμα του ασφαλιστικού με την μεταρρύθμιση του ν.4387. Παράλληλα, άφησε αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας ότι το ασφαλιστικό σύστημα θα έπρεπε να έχει αποθεματικά 100 δισ. ευρώ, αλλά εξαιτίας της κακής διαχείρισης των προηγούμενων χρόνων, το σύστημα έχασε τεράστια κονδύλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: