3.11.16

Κομβική απόφαση Σκουρλέτη κατά της Ελληνικός Χρυσός...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣκουρλέτηςΜε μία βαρύνουσας σημασίας απόφαση για το μέλλον όλης της «επένδυσης» στις Σκουριές ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, απορρίπτει την αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει το Σεπτέμβριο η «Ελληνικός Χρυσός».

Η....
εταιρεία χρυσού μεταξύ άλλων προέβαλε τον ισχυρισμό ότι η προσβαλλόμενη απόφαση προσκρούει στο δεδικασμένο της απόφασης 3191/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντίθετα στην απορριπτική του υπουργού τονίζεται ότι «εκδόθηκε ακριβώς σε συμμόρφωση προς την απόφαση του ΣτΕ».

Ειδικότερα, η «Ελληνικός Χρυσός» ζητούσε να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση του υπουργού, η οποία εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2016 και επέστρεφε στην Ελληνικός Χρυσός την τεχνική μελέτη για τη μεταλλουργική μονάδα Χαλκού, Χρυσού και Θειϊκού Οξέος στον Μαντέμ Λάκκο.

Η έκθεση του ΥΠΕΝ ανέφερε ότι εντοπίστηκαν ανεπαρκή στοιχεία και ασυμφωνίες, και έδινε διορία δύο μηνών στην εταιρεία να προβεί στις αναγκαίες συμπληρώσεις και διορθώσεις του φακέλου.

Ωστόσο, στη συνέχεια η «Ελληνικός Χρυσός» κατέθεσε την αίτηση θεραπείας παραμένοντας όμως στην αρχική της απόφαση χωρίς να απαντάει ουσιαστικά στις αιτιάσεις του υπουργείο Περιβάλλοντος.


* Ολόκληρη η απόφαση, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια PDF iconΥΠΕΝ-2.11.2016.pdf

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: