13.11.16

«Πολύ νωρίς για να αποφασίσω αν θα φύγω από τους ΑΝ.ΕΛΛ.»...

Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Κομμένες παραμένουν οι γέφυρες του Πάνου Καμμένου με τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία -όπως δήλωσε στην «Εφ.Συν.»- πληροφορήθηκε...
τη «βίαιη» απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση από την τηλεόραση. Η πρώην υφυπουργός Υποδομών αποφεύγει να αποσαφηνίσει αν θα αποχωρήσει από τους ΑΝ.ΕΛΛ., ενώ αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο στις επόμενες εκλογές το κόμμα της να μην κατεβεί αυτόνομα.

• Τι σημαίνει ακριβώς η δήλωση που κάνατε ότι η πολιτική σχέση σας με τον Πάνο Καμμένο βρίσκεται «υπό αναθεώρηση»; Εχετε πικραθεί για τον ανασχηματισμό ή υπάρχουν ευρύτεροι πολιτικοί λόγοι;

Παρά το γεγονός ότι ήμουν η τελευταία από τους ΑΝ.ΕΛΛ. που εισήλθα στo προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα, εντούτοις ήμουν η μόνη που τέθηκα εκτός της πρότασης του Πάνου Καμμένου, προφανώς στο πλαίσιο τήρησης εσωκομματικών ισορροπιών και όχι λόγω αναποτελεσματικότητάς μου στην άσκηση των καθηκόντων μου.

Θεωρώ όμως ότι ήταν άκομψη η συμπεριφορά που επέδειξε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. απέναντί μου να μη με ενημερώσει έστω τηλεφωνικά για τη βίαιη απομάκρυνσή μου από τη θέση της υφυπουργού, την οποία πληροφορήθηκα από την τηλεόραση το βράδυ της Παρασκευής που μας πέρασε. Επομένως, γι’ αυτή και μόνο τη συμπεριφορά λυπάμαι.

• Μπορεί δηλαδή να αποχωρήσετε από τους ΑΝ.ΕΛΛ. ή να αναστείλετε την πολιτική δραστηριότητα που έχετε με το κόμμα σας;

Είναι πολύ νωρίς για να πάρω οποιεσδήποτε αποφάσεις. Σήμερα βρίσκομαι σε στάση αναμονής και σε κατάσταση ανασυγκρότησης, προσωπικής, οικογενειακής και επαγγελματικής.

Θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα τύχω κάποιων σχετικών εξηγήσεων από τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ. Είναι γεγονός ότι η πάροδος του χρόνου λειτουργεί πάντοτε θετικά για την αντιμετώπιση κάθε δυσάρεστης κατάστασης.

• Εχετε μιλήσει με τον κ. Καμμένο μετά τον ανασχηματισμό; Σας έχει δώσει κάποια εξήγηση για τους λόγους εξόδου σας από την κυβέρνηση;

Με τον Πάνο Καμμένο μας συνέδεσαν κοινοί αγώνες σε δύσκολες εποχές. Δυστυχώς όμως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είχαμε καμία τηλεφωνική επικοινωνία.

Η τελευταία μας τηλεφωνική επικοινωνία ήταν την προηγούμενη εβδομάδα οπότε του τηλεφώνησα με αφορμή κάποιες διαρροές περί έκδοσης προεδρικών διαταγμάτων, που μεταξύ άλλων προέβλεπαν και τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου των Μεταφορών στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Με δεδομένο δε ότι δεν είχα κάποια σχετική ενημέρωση, τον ρώτησα τι ισχύει και μου απάντησε επί λέξει: «Μην ανησυχείς, δεν συμβαίνει τίποτα, δεν αλλάζει τίποτα». Από εκεί και πέρα ακολούθησε εκκωφαντική σιωπή.

• Τυχόν προσκλητήριο της Ν.Δ. θα σας ενδιέφερε;

Δεν υπήρξα ποτέ πολιτική γυρολόγος. Οι λόγοι που με οδήγησαν στην αποχώρησή μου από τη Ν.Δ. εξακολουθούν να υπάρχουν και επομένως δεν υπάρχει καμία σκέψη επ’ αυτού.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: